|
Recept na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel
Recept na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5kg vepřových masitých žeber 1 malá sklenka jablečných povidel (cca 200g) 1 menší celer 500ml černého piva 5PL sójové omáčky 5 stroužků česneku 8- 10 listů šalvěje sůl, pepř ( kousek másla).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel
Recept na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel: Žebra si naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme je do pekáče. Marinádu připravíme smícháním povidel, nahrubo nastrouhaného celeru, sojové omáčky a rozmačkaného česneku. Touto směsí potřeme z obou stran žebra, přidáme posekanou šalvěj, vše zalijeme černým pivem a necháme několik hodin ( nejlépe přes noc) marinovat. Poté vše vložíme do vyhřáté trouby na 200 - 220C, zprvu pečeme 1,5 hodiny přiklopené, mezitím poléváme výpekem ( popř. podléváme mírně vodou) a pak ještě půl hodiny odkryté dopečeme do hněda. Maso vyjmeme a výpek propasírujeme nebo rozmixujeme, dochutíme a můžeme zjemnit kouskem másla. Podáváme se šťouchanými brambory, šlo by určitě i se zelím a knedlíkem.
Poznámka k receptu na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel: Ivana79:Ivanko, bude to trochu chuťově jiné, v povidlech je krom jablek i koření, ale i to tvoje vypadá velmi lákavě. S tou smetanou to bude zase jemné Díky za fotky a za to, že ses do toho pustila
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 13.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,5kg vepřových masitých žeber 1 malá sklenka jablečných povidel (cca 200g) 1 menší celer 500ml černého piva 5PL sójové omáčky 5 stroužků česneku 8- 10 listů šalvěje sůl, pepř ( kousek másla)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žebra pečená v marinádě z celeru a jablečných povidel
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|