|
Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost
Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na každých 150 g řidšího žitného kvásku: 50 ml teplé vody 220 g libovolné pšeničné mouky, kterou můžeme zčásti nahradit moukou kukuřičnou či jinou (bramborovou, pohankovou, hrachovou atd.) 1 lžíce oleje 1 lžička soli 1 lžička kmínu 2 g kvasnic popř. ovesné vločky na zahuštění podle chuti semínka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost
Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost: Tento chléb peču, když chci z nějakého důvodu vypláchnout nádobu od žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz), proto zbytkový. Zbytek kvásku v nádobě naředíme teplou vodou do hustoty, kdy půjde z nádoby vylít (ne příliš). Zvážíme jej a přelijeme do pečící nádoby z domácí pekárny (vážím přímo v pečící nádobě postavené na vynulované váze). Podle množství kvásku odměříme množství teplé vody, kterou můžeme nejdříve nalít do nádoby od kvásku a znovu ji tak vypláchnout a teprve poté přidat do těsta. Do pekárny přidáme olej a poté sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. V případě potřeby přidáme během hnětení trochu mouky nebo ovesných vloček na zahuštění a po zvukovém signálu podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.
Poznámka k receptu na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost: Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Chleba na fotkách je ze 450 g naředěného kvásku, 330 g pšeničné hladké mouky a 330 g pšeničné celozrnné mouky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Marie Klara
- Datum vložení: 26.07.2010
- Počet porcí: 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na každých 150 g řidšího žitného kvásku: 50 ml teplé vody 220 g libovolné pšeničné mouky, kterou můžeme zčásti nahradit moukou kukuřičnou či jinou (bramborovou, pohankovou, hrachovou atd.) 1 lžíce oleje 1 lžička soli 1 lžička kmínu 2 g kvasnic popř. ovesné vločky na zahuštění podle chuti semínka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|