RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost, recepty Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost, Zbytkový, kváskový, chléb, aneb, znouzectnost


Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost

Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na každých 150 g řidšího žitného kvásku: 50 ml teplé vody 220 g libovolné pšeničné mouky, kterou můžeme zčásti nahradit moukou kukuřičnou či jinou (bramborovou, pohankovou, hrachovou atd.) 1 lžíce oleje 1 lžička soli 1 lžička kmínu 2 g kvasnic popř. ovesné vločky na zahuštění podle chuti semínka.

Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost
Zvětšit obrázek

Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost

Recept na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost:
Tento chléb peču, když chci z nějakého důvodu vypláchnout nádobu od žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz), proto zbytkový. Zbytek kvásku v nádobě naředíme teplou vodou do hustoty, kdy půjde z nádoby vylít (ne příliš). Zvážíme jej a přelijeme do pečící nádoby z domácí pekárny (vážím přímo v pečící nádobě postavené na vynulované váze). Podle množství kvásku odměříme množství teplé vody, kterou můžeme nejdříve nalít do nádoby od kvásku a znovu ji tak vypláchnout a teprve poté přidat do těsta. Do pekárny přidáme olej a poté sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. V případě potřeby přidáme během hnětení trochu mouky nebo ovesných vloček na zahuštění a po zvukovém signálu podle chuti semínka. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka k receptu na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost:
Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Chleba na fotkách je ze 450 g naředěného kvásku, 330 g pšeničné hladké mouky a 330 g pšeničné celozrnné mouky.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Marie Klara
  • Datum vložení: 26.07.2010
  • Počet porcí: 3 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Na každých 150 g řidšího žitného kvásku: 50 ml teplé vody 220 g libovolné pšeničné mouky, kterou můžeme zčásti nahradit moukou kukuřičnou či jinou (bramborovou, pohankovou, hrachovou atd.) 1 lžíce oleje 1 lžička soli 1 lžička kmínu 2 g kvasnic popř. ovesné vločky na zahuštění podle chuti semínka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zbytkový kváskový chléb aneb znouzectnost

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist