|
Recept na Zázvorový bůček z papiňáku
Recept na Zázvorový bůček z papiňáku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Zázvorový bůček z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřového bůčku 1 vrchovatá pl sádla 1 velká cibule 5 stroužků česneku 1 zarovnaná kl celého kmínu 2 zarovnané kl mletého zázvoru 1 kostka masoxu 1,5 dl horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zázvorový bůček z papiňáku
Recept na Zázvorový bůček z papiňáku: Pokud si koupíme bůček i s kůží, maso opláchneme, osušíme a kůži seřízneme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na větší kostičky, česnek na širší plátky. Do hrnce dáme rozehřát sádlo, nasypeme kmín, přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem a 2 minuty promícháváme a restujeme. Pak vložíme bůček a ze všech stran necháme zatáhnout, trvá to asi tak 2-3 minuty, až maso dostane našedlou barvu. Poté zasypeme mletým zázvorem, vařečkou promícháme, přilijeme 1,5 dl horké vody, můžeme přidat odkrojenou kůži, rozdrobíme kostku masoxu, hrnec zaděláme tlakovou poklicí, plamen zesílíme na nejvyšší stupeň a až začne ventil hrnce hodně syčet, plamen stáhneme na spoř a 25 minut necháme dusit. Troubu si zapneme na vyhřátí. Po 25 minutách hrnec vypneme a necháme ochladit. Poklici sejmeme, měkké maso i se šťávou přendáme do pekáčku, vložíme do předem zapnuté trouby a na plný výkon necháme za občasného přelití vypékanou šťávou dopéct do zlaté barvičky, to trvá zhruba tak 20 minut- podle mé plynové trouby. Pokud se nám šťáva bude hodně vypékat, můžeme ještě trochu horké vody přilít. Hotový bůček nařežeme na silnější plátky, jak kdo má rád a můžeme podávat s knedlíkem, se zelím a nebo jako já jen obložené salátem a knedlíky přelité dobrou zázvorovo - zeleninovou šťávou. Lze také nechat bůček vystydnout, nakrájet a podávat jen s pečivem a zeleninovou oblohou třeba k večeři.
Poznámka k receptu na Zázvorový bůček z papiňáku: Tohle je taková rychlejší a snazší varianta moc dobrého jídla, které i když je "nezdravé", je moc dobré a celkem často u nás konzumované:-) Pokud nemáte papiňák, všechny uvedené suroviny se dají rovnou do pekáčku, hlídá a doplňuje se tekutina a doba pečení je cca 2 hodiny- jednu přikryté, druhou hodinu odkryté, přelévané výpekem. Když mletý zázvor přidáte ke šťávě k drůbežímu masu, tak je to také velice chutné a můžete připravit stejně, jako tady tento bůček s kratší dobou pečení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zázvorový bůček z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.11.2011
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřového bůčku 1 vrchovatá pl sádla 1 velká cibule 5 stroužků česneku 1 zarovnaná kl celého kmínu 2 zarovnané kl mletého zázvoru 1 kostka masoxu 1,5 dl horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zázvorový bůček z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zázvorový bůček z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zázvorový bůček z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|