|
Recept na Zázvorové kuře přelité marinádou
Recept na Zázvorové kuře přelité marinádou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Zázvorové kuře přelité marinádou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pro dva: 2 kuřecí stehna a 2 křídla bez špičky(pro více strávníků použijeme celé naporcované kuře), sušený zázvor, bylinkové(nebo jiné, co máme rádi) grilovací koření, 4 stroužky česneku, kousek másla na vymazání pekáče, 200 ml kuřecího vývaru, sůl. Marináda: 50 ml sójové omáčky, 1 lžička medu, 1-2 cm čerstvého zázvoru. Příloha: tolik brambor, kolik bude třeba pro počet strávníků..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zázvorové kuře přelité marinádou
Recept na Zázvorové kuře přelité marinádou: Pekáček si vymažeme máslem, dáme očištěné a na plátky nakrájené brambory, na ně dáme česnek na plátky, posypeme grilovacím kořením, posypeme sušeným zázvorem a kdo chce může osolit. Do hrnku uděláme marinádu, umícháme si sójovou omáčku s medem a nastrouhaným zázvorem. Naporcované a osolené kuře naskládáme na okořeněné brambory, maso potřeme marinádou a zbytek přelijeme. Na dno nalijeme trošku vody a dáme přikryté péct na 45 minut a dopečeme odkryté.
Poznámka k receptu na Zázvorové kuře přelité marinádou: Trochu podobný recept jsem zahlédla na zahraničních stránkách a téměř celý jsem ho změnila k naší chuti a pochutnali jsme si. Omlouvám se za fotky, trošku jsem pečení přehnala a je to vidět!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zázvorové kuře přelité marinádou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 12.07.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Pro dva: 2 kuřecí stehna a 2 křídla bez špičky(pro více strávníků použijeme celé naporcované kuře), sušený zázvor, bylinkové(nebo jiné, co máme rádi) grilovací koření, 4 stroužky česneku, kousek másla na vymazání pekáče, 200 ml kuřecího vývaru, sůl. Marináda: 50 ml sójové omáčky, 1 lžička medu, 1-2 cm čerstvého zázvoru. Příloha: tolik brambor, kolik bude třeba pro počet strávníků.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zázvorové kuře přelité marinádou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zázvorové kuře přelité marinádou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zázvorové kuře přelité marinádou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|