|
Recept na Zavináče od Labe
Recept na Zavináče od Labe je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Zavináče od Labe budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- čerstvé ryby ( bílá ryba-cejn, plotice... ) - kysané zelí - cibule - mletý pepř, sůl Na nálev ( 3l sklenice, cca 8 středních zavináčů ): - 0,5l octa ( 8% ) - 0,5l vody - 50g soli - 150g cukru ( nebo odpovídající množství sladidla ) - bobkový list, celý pepř, koriandr ( semínko ) Vše svařit. Můžeme použít oblíbený nálev na okurky, jen trochu kyselejší..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zavináče od Labe
Recept na Zavináče od Labe: Ryby očistit, pokud možno vyfiletovat, nebo alespoň ostranit páteř. Do vyššího hrnce dát vařit osolenou vodu, každou půlku ryby napíchnout na vidličku, smočit na okamžik do vařící vody, vyjmout. Všechny takto upravené filety rozložit kůží dolů, osolit, opepřit, přidat hromádku kysaného zelí, pár koleček cibule. Pevně zamotat, spíchnout párátky. Naskládat do sklenice, proložit ještě cibulí a zelím, zalít vlažným nálevem, aby byly potopené. Uložit do chladu. Za 5 dní by měly být připravené k podávání, já jsem čekala raději 10.
Poznámka k receptu na Zavináče od Labe: Recept jsem získala od rybáře, jehož jméno neznám, na procházce kolem Labe v Nymburce. Můj milý rybář právě přinesl 4 střední cejny, zkusila jsem to tedy a poctivě čekala 10 dní, abych se mohla s klidným svědomím o recept podělit a "nekázat tu bludy". Tedy: nejsou samozřejmě jako kupované zavináče, protože mořské ryby jsou prostě jiné, ale jsou dobré. Zkusím použít i na rybí salát.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zavináče od Labe, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Alexiss
- Datum vložení: 25.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: - čerstvé ryby ( bílá ryba-cejn, plotice... ) - kysané zelí - cibule - mletý pepř, sůl Na nálev ( 3l sklenice, cca 8 středních zavináčů ): - 0,5l octa ( 8% ) - 0,5l vody - 50g soli - 150g cukru ( nebo odpovídající množství sladidla ) - bobkový list, celý pepř, koriandr ( semínko ) Vše svařit. Můžeme použít oblíbený nálev na okurky, jen trochu kyselejší.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zavináče od labe,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zavináče od Labe - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zavináče od Labe
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|