|
Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g listového těsta, 300 g červené řepy - 2 středně velké kusy, 20 g cibule, 1 středně velké jablko, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíce krupicového cukru, sůl, drcený kmín, malinko pepře, ocet, vejce na potření povrchu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
Recept na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu: Příprava náplně: Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Jablko oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi např. woku rozehřejeme olej, přidáme cukr, za stálého míchání upražíme světlý karamel, přidáme nakrájenou cibuli, chvilku osmahneme a přidáme nastrouhanou řepu. Osolíme, přidáme trochu vody, kmín, pepř, zakápneme octem a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Pak vmícháme jablka nakrájená na kostky a ještě chvíli dusíme, až do úplného odpaření tekutiny. Odstavíme a necháme vychlanout. Listové těsto rozválíme na obdélník, středem na délku položíme pás nádivky a těsto přes ni přehneme z obou stran. Já připravila 2 menší záviny. Dáme je na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trochu více předehřáté trouby a upečeme. Teplotu trouby asi po 10 - 15 minutách - po zapečení těsta, trochu snížíme a záviny dopečeme. Stupně nepíšu, mám plynovou troubu. Pak nakrájíme na řezy, podávala jsem teplé.
Poznámka k receptu na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu: Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové. Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou. Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži. Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 19.04.2012
- Počet porcí: 3 - 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 150 g listového těsta, 300 g červené řepy - 2 středně velké kusy, 20 g cibule, 1 středně velké jablko, 1 lžíce oleje, 1/2 lžíce krupicového cukru, sůl, drcený kmín, malinko pepře, ocet, vejce na potření povrchu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|