|
Recept na Zapečený angrešt
Recept na Zapečený angrešt je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Zapečený angrešt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na pečený angrešt: 750 g zralého angreštu zbaveného stopek a "bubáků" 100g krupicového cukru lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce sirupů z bezových květů 3 lžíce vody Na těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku špetka soli 25g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí ( kefíru ) A ještě: cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání ( nemusí být ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečený angrešt
Recept na Zapečený angrešt: Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem. A uděláme těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku. Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu. Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby. Pečeme cca 25 min. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu. Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem ( není nutné )
Poznámka k receptu na Zapečený angrešt: Recept jsem objevila v červencovém čísle Apetitu. Abych se přiznala.. nevím, co jsem uděla špatně, nebo jak to dokázali Apetiťáci.. ale já jsem z uvedené gramáže na těsto pokryla přesně polovinu zapékací mísy, takže jsem dávku těsta musela zdvojnásobit. Nicméně chuť angreštu s pikantností zázvoru, ovoněná bezinkovým sirupem, to vše pod křupavou peřinkou podmáslového těsta mě velmi příjemně překvapila. A ač to podle fotek nevypadá, je to fakt dobré.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečený angrešt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 14.09.2012
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na pečený angrešt: 750 g zralého angreštu zbaveného stopek a "bubáků" 100g krupicového cukru lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce sirupů z bezových květů 3 lžíce vody Na těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku špetka soli 25g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí ( kefíru ) A ještě: cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání ( nemusí být )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečený angrešt,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečený angrešt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečený angrešt
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|