RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Zapečený angrešt

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Zapečený angrešt, recepty Zapečený angrešt, Zapečený, angrešt


Recept na Zapečený angrešt

Recept na Zapečený angrešt je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Zapečený angrešt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na pečený angrešt: 750 g zralého angreštu zbaveného stopek a "bubáků" 100g krupicového cukru lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce sirupů z bezových květů 3 lžíce vody Na těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku špetka soli 25g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí ( kefíru ) A ještě: cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání ( nemusí být ).

Zapečený angrešt
Zvětšit obrázek

Recept na Zapečený angrešt

Recept na Zapečený angrešt:
Troubu si předehřejeme na 190 st. Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat. Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem. A uděláme těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku. Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu. Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby. Pečeme cca 25 min. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu. Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem ( není nutné )

Poznámka k receptu na Zapečený angrešt:
Recept jsem objevila v červencovém čísle Apetitu. Abych se přiznala.. nevím, co jsem uděla špatně, nebo jak to dokázali Apetiťáci.. ale já jsem z uvedené gramáže na těsto pokryla přesně polovinu zapékací mísy, takže jsem dávku těsta musela zdvojnásobit. Nicméně chuť angreštu s pikantností zázvoru, ovoněná bezinkovým sirupem, to vše pod křupavou peřinkou podmáslového těsta mě velmi příjemně překvapila. A ač to podle fotek nevypadá, je to fakt dobré.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečený angrešt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 14.09.2012
  • Počet porcí: 4 - 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Na pečený angrešt: 750 g zralého angreštu zbaveného stopek a "bubáků" 100g krupicového cukru lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce sirupů z bezových květů 3 lžíce vody Na těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku špetka soli 25g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí ( kefíru ) A ještě: cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání ( nemusí být )
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečený angrešt, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečený angrešt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečený angrešt

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist