|
Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou
Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Zapečené špagety s boloňskou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí) 3 malinké cibule (množství záleží na vás) 2 velké stroužky česneku 200-300 ml červeného vína 1 balení špaget 1-2 plechovky krájených nebo celých rajčat (možno přidat i kupovanou omáčku - já použila Dolmio Bolognese s bazalkou) 1-2 lžíce oleje 1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam) sušená bazalka oregáno majoránka sůl čerstvě namletý pepř špetka sušeného česneku možno přidat: sušená petržel nebo sušená pažitka, česneková pasta.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou
Recept na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou: Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím. Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na pánvičku s vysokými okraji. Mezitím si promíchám maso a přidám tam všechno koření a znovu pořádně promíchám. Až je cibule s česnekem hotová, přidám maso a pořádně rozdělím na malé kousíčky, nechám pořádně prohřát a propéct. Když je maso hotové, zaliji červeným vínem a nechám vybublat. Když je hotovo, přidám plechovku/y rajčat, opět nechám probublat a zredukovat na omáčku a ke konci přidám případně tu hotovou omáčku. Nechám pořádně zredukovat. Hotové špagety propláchnu a přendám do zapékací mísy a přidám hotovou omáčku, pořádně promíchám. Nastrouhám si celý sýr a cca půlku přidám do špaget s omáčkou a promíchám. Dám zapéct do trouby na cca 30-40 minut na 200°. Po 20 minutách vyndám, posypu zbytkem nastrouhaného sýru a dám dopéct na 10-20 minut, až se sýr rozpustí.
Poznámka k receptu na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou: Když jsem tentokrát dala 2 plechovky rajčat a ještě tu omáčku (500 ml), bylo omáčky opravdu hodně, ale zase špagety nebyly suché a hezky tou omáčku nasákly a nabyly. :) S kořením v mase opravdu nešetřím a do omáčky pak přidám už jen sůl a pepř a pokud nedávám hotovou omáčku, tak i trochu sušeného česneku nebo česnekovou pastu a oregáno (dobré je i pizza koření, dodá tomu zajímavou chuť). Podáváme se sklenkou červeného vína. :) Recept je od kamarádky, která maso takto koření, ale samozřejmě chápu, že někomu se kombinace oregáno - bazalka - majoránka zdá divná, samozřejmě je možné dát i jedno z nich. :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené špagety s boloňskou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 4abc4
- Datum vložení: 25.08.2014
- Počet porcí: min. 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí) 3 malinké cibule (množství záleží na vás) 2 velké stroužky česneku 200-300 ml červeného vína 1 balení špaget 1-2 plechovky krájených nebo celých rajčat (možno přidat i kupovanou omáčku - já použila Dolmio Bolognese s bazalkou) 1-2 lžíce oleje 1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam) sušená bazalka oregáno majoránka sůl čerstvě namletý pepř špetka sušeného česneku možno přidat: sušená petržel nebo sušená pažitka, česneková pasta
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené špagety s boloňskou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené špagety s boloňskou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené špagety s boloňskou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|