|
Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní
Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Zapečené cannelloni s masovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
cannelloni 1 balení, mleté maso 600g, olej, cibule 2 střední, česnek 3 - 4 stroužky, rajčatový protlak 1 lžíce, bazalka, oregano, sůl, pepř mletý, rajčata čerstvá 3 ks nebo konzerva loupaných vcelku, hladká mouka 1 lžička, zelená cibulka, žampiony 2 ks (nemusí být), bílé víno suché / nebo voda na podlití. BEŠAMEL: máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, mléko 1/2 litru, muškátový květ - špetka, strouhaný sýr 4 lžíce, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní
Recept na Zapečené cannelloni s masovou náplní: Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od sebe a cibulka začíná zlátnout. Poté vsypeme najemno nakrájený česnek, přidáme protlak, rajčata, orestujeme, okořeníme, přidáme bylinky nakrájené na hrubo, nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zamícháme a mírně podlijeme vínem / vodou a necháme dusit. Dle potřeby jemně podléváme a dosolíme. Do měkkého masa přidáme nakrájenou zelenou cibulku. Směs musí zůstat šťavnatá, ale nesmí "plavat" v omáčce. Dáme prochladnout. Mezitím si připravíme bešamel: Do rozehřátého másla vmícháme mouku, za stálého míchání (aby se neutvořily hrudky) zalijeme mlékem, jemně osolíme, povaříme na hladkou omáčku a ochutíme muškátovým květem. Vypneme a necháme na sporáku připravené na vmíchání sýra. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku (dělám do menšího a skládám na 2 patra). Když máme první vrstvu hotovou, ohřejeme bešamel a vmícháme strouhaný sýr. Až se rozpustí, nalijeme část omáčky na vrstvu těstovin, pekáčkem jemně zahýbáme aby se omáčka dostala mezi těstoviny a navrstvíme další plněné cannelloni a zalijeme zbytkem bešamelu.(Je dobré mít omáčku jemně nad poslední vrstvu těstovin, nepřipékají se.) Navrch můžeme ještě poklást plátky sýra a dáme zapéct ho předehřáté trouby na 175°C asi na 20 - 40 min. do růžova. Prvních 10 min. zapékám pod pokličkou a na zbytek doby odklopím. Doba pečení je závislá na tom,jak máme vysokou vrstvu v pekáčku.
Poznámka k receptu na Zapečené cannelloni s masovou náplní: Recept vypadá složitě, ale je to tím že jsem ho rozepsala dost podrobně. Příprava směsi a naplnění trvá cca 30 min. a pak jen přičíst čas na zapečení. Jídlo je opravdu moc dobré a stojí za tu trošku piplačky při plnění cannellon ;-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené cannelloni s masovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 30.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: cannelloni 1 balení, mleté maso 600g, olej, cibule 2 střední, česnek 3 - 4 stroužky, rajčatový protlak 1 lžíce, bazalka, oregano, sůl, pepř mletý, rajčata čerstvá 3 ks nebo konzerva loupaných vcelku, hladká mouka 1 lžička, zelená cibulka, žampiony 2 ks (nemusí být), bílé víno suché / nebo voda na podlití. BEŠAMEL: máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, mléko 1/2 litru, muškátový květ - špetka, strouhaný sýr 4 lžíce, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené cannelloni s masovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené cannelloni s masovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené cannelloni s masovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|