|
Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky
Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na směs: 700 g mletého vepřového masa 100 ml masového vývaru 5 stroužků česneku (prolisovaný) 3-4 lžíce strouhanky kmín, sůl, pepř, na dochucení 1 lžíce sojové omáčky Dále: 100 g slaniny 1 vejce do osmažené masové směsi cca 6 větších brambor 1 červená+1zelená paprika 1 rajče 1 cibule 200ml masového vývaru provensálské koření 100 g strouhaného sýra.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky
Recept na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky: Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou do poloměkka. Papriky a cibuli nakrájíme na tenko. Na pánvi opečeme nejdříve slaninu, pokrájenou na plátky a vyndáme stranou. Vše na směs smícháme a na pánvi na tuku po slanině opečeme, odebereme z pánve bez tuku (ten nepotřebujeme), vychládlé ochutíme sojovou omáčkou a vmícháme vejce. Mírně vychládlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, poskládáme je do olejem vytřené a strouhankou vysypané zapékací mísy. Brambory osolíme a opepříme. Na ně navrstvíme masovou směs. Další vrstva bude polovina zeleniny, další vrstva brambor (opět nezapomeneme osolit! +opepřit) a nakonec zbytek zeleniny, plátky slaniny a nakrájené oloupené rajče. Vše zalijeme vývarem(200ml) a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. asi 45-50min. Upečené posypeme sýrem a dáme chviličku zapéct. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany (nebo tatarskou omáčkou) a zeleninovým salátem.
Poznámka k receptu na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky: Prošla jsem desítky zapečených brambor, kam vložit fotku, ale než dlouhý komentář, jak jsem to dělala já – vkládám další recept. Snad někomu poslouží. Brambory jsou hodně šťavnaté a večer se zdály ještě chutnější-uleželejší. Papriky mám svoje z mražáku, nakrájené na proužky, jdou dobře odebírat - třeba tento nápad/nenápad někomu přijde vhod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 19.03.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: Na směs: 700 g mletého vepřového masa 100 ml masového vývaru 5 stroužků česneku (prolisovaný) 3-4 lžíce strouhanky kmín, sůl, pepř, na dochucení 1 lžíce sojové omáčky Dále: 100 g slaniny 1 vejce do osmažené masové směsi cca 6 větších brambor 1 červená+1zelená paprika 1 rajče 1 cibule 200ml masového vývaru provensálské koření 100 g strouhaného sýra
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečené brambory podle dadalovy kuchařky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|