|
Recept na Zapečená krkovička
Recept na Zapečená krkovička je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Zapečená krkovička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Maso: - 6 řízků krkovičky - asi 6 plátků slaniny (podle velikosti a chuti) - sůl, kmín - 5 stroužků česneku - hladká mouka a grilovací koření - půl cibule (kdo má hodně rád, může být i celá) - asi 250g najemno nastrouhaného čedaru - kečup - smetana (31%) Příloha: - asi 10 brambor - sůl, kmín - troška oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zapečená krkovička
Recept na Zapečená krkovička: Řízky naklepeme, osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem po obou stranách a obalíme v mouce smíchané s grilovaným kořením. Půlku cibule nakrájíme na měsíčky. Na plech dáme pečící papír, posypeme cibulí a vyložíme masem. Každý plátek pokapeme kečupem, poklademe slaninou a zasypeme strouhaným čedarem. To vše zalejeme smetanou a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů asi tak 30 - 40 minut. Že je hotovo poznáme tak, že se nám nahoře utvoří jakoby kůrčička. Okrájíme si brambory, dáme je do hrnce, vypereme, nakonec natočíme čistou vodu, která by měla být kousek nad bramborami. Osolíme, okmínujeme a vaříme do poloměkka. Poznáme to tak, že buď do brambory píchneme vidličkou, či nožem, nebo ji prostě ochutnáme. Scedíme, vysypeme brambory na rozpálenou pánev s malinkou kapkou oleje. Opečeme do zlata, nebo jak to máme rádi.
Poznámka k receptu na Zapečená krkovička: Na plech k řízkům můžeme dát i zeleninu (může být i mražená). Tento recept je jednoduchý na přípravu a docela rychlý. Jako příloha může být i rýže, nebo normální brambory jen uvařené. Prostě co kdo má rád.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená krkovička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Suvicka
- Datum vložení: 02.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: Maso: - 6 řízků krkovičky - asi 6 plátků slaniny (podle velikosti a chuti) - sůl, kmín - 5 stroužků česneku - hladká mouka a grilovací koření - půl cibule (kdo má hodně rád, může být i celá) - asi 250g najemno nastrouhaného čedaru - kečup - smetana (31%) Příloha: - asi 10 brambor - sůl, kmín - troška oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená krkovička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená krkovička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená krkovička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|