|
Recept na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Recept na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Drobné, pěkné a pevné žampiony (na osobu asi 8-10kusů),2 vejce, hladká mouka a mléko na těstíčko (množství volíme tak, aby těstíčko dobře drželo na houbách), sůl, bílý pepř, strouhanka na obalení, tuk na smažení, zelenina dle naší volby (ředkvičky chery rajčátka, papriky, okurky...) příloha dle chuti - brambory, hranolky ..., tatarská omáčka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
Recept na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou: Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme. V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1 houbičce - pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách). Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda. Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu - nejspíš brambory. Mužeme ochutit tatarskou omáčkou (i kečupem)
Poznámka k receptu na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou: Tohle byla dnešní manželova rychlovka a moc jsme si pochutnali. Žampiony byli krásně šťavnaté a křehounké. Pro urychlení obalování lze obalovat tak po 5 najednou - dejte do těstíčka, opatrně děrovanou lžící nebo vidličkou obalte, přendejte do strouhanky a pak šup do tuku -je to méně pracné než s každým prckem zvlášť a taky se tolik nezapatláte.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 08.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: Drobné, pěkné a pevné žampiony (na osobu asi 8-10kusů),2 vejce, hladká mouka a mléko na těstíčko (množství volíme tak, aby těstíčko dobře drželo na houbách), sůl, bílý pepř, strouhanka na obalení, tuk na smažení, zelenina dle naší volby (ředkvičky chery rajčátka, papriky, okurky...) příloha dle chuti - brambory, hranolky ..., tatarská omáčka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|