|
Recept na Zakysaná kapustovka
Recept na Zakysaná kapustovka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Zakysaná kapustovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 menší hlávka kapusty, 4 větší brambory, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml zakysané smetany(může být i víc), 1 vrchovatá lžíce hladké mouky(kdo chce polévku řidší, dá méně), několik lžic oleje na osmažení cibule, 1 zeleninový bujón, sůl, petrželka..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Zakysaná kapustovka
Recept na Zakysaná kapustovka: Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme. Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká. Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky(děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně. Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.
Poznámka k receptu na Zakysaná kapustovka: Další má umanutá improvizace, ale vězte, že dobrá-to ovšem lze zjistit, jen jejím uvařením!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zakysaná kapustovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 14.12.2011
- Počet porcí: 3 litry
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 menší hlávka kapusty, 4 větší brambory, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml zakysané smetany(může být i víc), 1 vrchovatá lžíce hladké mouky(kdo chce polévku řidší, dá méně), několik lžic oleje na osmažení cibule, 1 zeleninový bujón, sůl, petrželka.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zakysaná kapustovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zakysaná kapustovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zakysaná kapustovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|