|
Recept na Vinné karbanátky a prejt
Recept na Vinné karbanátky a prejt je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Vinné karbanátky a prejt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g bílé (vinné )klobásy Asi 5 cm čerstvé mrkve Čtvrtka cibule (nejlépe bílé) 1 stroužek česneku Zázvor - asi 1 cm čerstvého – nebo špetka sušeného, Oregano, koriandr, libeček (ten být nemusí) – nejlépe čerstvé, lze i sušené – dle chuti Pepř, sůl dle chuti 0,6 dcl bílého vína (nemusí být, počítá se ale 1 dcl na 100 g klobásy) Strouhanka na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vinné karbanátky a prejt
Recept na Vinné karbanátky a prejt: Je tu čas vánoc a bílých klobásek. Já jediná v rodině normálně osmažené klobásy nemusím, ale tohle mám moc ráda. Bílou klobásu pečlivě vymačkáme ze střívka (je to piplačka, rozříznutí mi nepomohlo) Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, cibuli, zázvor, prolisovaný česnek a nakrájené bylinky. Zalijeme vínem a pořádně propracujeme. (Já to dělala rukou). Ochutnáváme, případně dochutíme dle naší chuti, pozor, propečením se chuť zvýrazní!!!!! Necháme odpočinout, mezitím si začneme pracovat na příloze – mamka uznává jen br. kaši, do které se dávají ty samé bylinky jako do té směsi. Směsku z klobásky zahustíme strouhankou, tak, aby směs byla polotekutá, nesmí být vyloženě pevná, ale ani řídká. Z části vytvarujeme karbanátky, ruce si namáčíme do studené vody, tvarování jde lépe. Upečeme do růžova, zbytek jako prejt dáme na druhou pánev a propečeme do křupava. Podáváme s br.kaší. Případně s jinou námi oblíbenou přílohou. Zdroj - Recepty od mé mamky
Poznámka k receptu na Vinné karbanátky a prejt: Od kamarádky jsem dostala 2 kg čerstvých bílých klobásek, část jsem zamrazila, část normálně upekla a zbytek jsem takto zpracovala, abych z toho měla něco i já.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vinné karbanátky a prejt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 11.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 600 g bílé (vinné )klobásy Asi 5 cm čerstvé mrkve Čtvrtka cibule (nejlépe bílé) 1 stroužek česneku Zázvor - asi 1 cm čerstvého – nebo špetka sušeného, Oregano, koriandr, libeček (ten být nemusí) – nejlépe čerstvé, lze i sušené – dle chuti Pepř, sůl dle chuti 0,6 dcl bílého vína (nemusí být, počítá se ale 1 dcl na 100 g klobásy) Strouhanka na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vinné karbanátky a prejt,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vinné karbanátky a prejt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vinné karbanátky a prejt
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|