RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vídeňská roštěná s rýží

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vídeňská roštěná s rýží, recepty Vídeňská roštěná s rýží, Vídeňská, roštěná, rýží


Recept na Vídeňská roštěná s rýží

Recept na Vídeňská roštěná s rýží je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Vídeňská roštěná s rýží budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na roštěnky: 4 plátky hovězí roštěné (plátek po cca 200g) 500 ml hovězího vývaru 1 střední cibule 1 vrchovatá lžička rajského protlaku 1 lžíce sádla 1 lžíce studeného másla hladká mouka (na zahuštění omáčky a na zaprášení roštěnek) sůl, pepř Na smaženou cibulku: 2 střední cibule 2 lžíce hladké mouky sádlo Na rýži: 2 hrnky dlouhozrnné rýže 3 hrny vařící vody malá cibule olej bobkový list, sůl.

Vídeňská roštěná s rýží
Zvětšit obrázek

Recept na Vídeňská roštěná s rýží

Recept na Vídeňská roštěná s rýží:
Postup na roštěnky: Plátky masa, mírně naklepeme, nařízneme si okraje, aby se nám při restování nezkroutily, osolíme, opepříme a z obou stran zaprášíme hladkou moukou. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda a vyndáme zpět na talíř. Do výpeku po roštěnkách dáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme dohněda. Přidáme lžičku rajského protlaku, který zarestujeme spolu s cibulkou. Zaprášíme lžičkou hladké mouky, vše promícháme a krátce zasmažíme. Mouka s cibulkou se můžou k pánvi přichytávat, ale to vůbec nevadí. Roštěnky vrátíme zpět do hrnce a zalijeme vývarem a promícháme. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar. Doba po kterou budete roštěnky dusit, závisí na druhu, kvalitě a stáří masa. Měkké roštěnky vyndáme na talíř, omáčku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby zředíme vývarem. Omáčku přecedíme přes síto a zašleháme do ní po částech studené máslo. Omáčku už nevaříme. Máslo omáčku perfektně zjemní a naleští. Roštěnky vrátíme do omáčky. Postup na smaženou cibulku: Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a dáme do mísy. Zasypeme hladkou moukou a promícháme tak, aby se kolečka cibule rozpadla na jednotlivé dílky a aby se cibule v mouce lehce obalila. Cibuli ihned osmažíme ve vyšší vrstvě sádla dozlatova. Smaženou cibulkou bohatě ozdobíme roštěnky. Postup na rýži: Rýži pořádně propláchneme, na oleji si necháme zesklovatět na drobné kostičky nakrájenou cibulku a přidáme propranou a okapanou rýži, chvilku na mírném ohni restujeme spolu s cibulkou, až cibulka začne bát jakoby průhledná (cca 2 - 3 minutky), zalejeme vařící vodou, dosolíme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Jakmile začne voda v hrnci probublávat, vložíme hrnec zakrytý pokličkou do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů a pečeme cca 20 minut. Roštěnky podáváme s rýží, omáčkou a zasypané smaženou cibulkou.

Poznámka k receptu na Vídeňská roštěná s rýží:
Tyto roštěnky dělávala i moje maminka, recept je opět z oblíbené kuchařky "Poklady klasické české kuchyně, aneb jak to ta babička tenkrát vařila".

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňská roštěná s rýží, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 21.03.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Na roštěnky: 4 plátky hovězí roštěné (plátek po cca 200g) 500 ml hovězího vývaru 1 střední cibule 1 vrchovatá lžička rajského protlaku 1 lžíce sádla 1 lžíce studeného másla hladká mouka (na zahuštění omáčky a na zaprášení roštěnek) sůl, pepř Na smaženou cibulku: 2 střední cibule 2 lžíce hladké mouky sádlo Na rýži: 2 hrnky dlouhozrnné rýže 3 hrny vařící vody malá cibule olej bobkový list, sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňská roštěná s rýží, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňská roštěná s rýží - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňská roštěná s rýží

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist