|
Recept na Vídeňská roštěná s rýží
Recept na Vídeňská roštěná s rýží je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Vídeňská roštěná s rýží budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na roštěnky: 4 plátky hovězí roštěné (plátek po cca 200g) 500 ml hovězího vývaru 1 střední cibule 1 vrchovatá lžička rajského protlaku 1 lžíce sádla 1 lžíce studeného másla hladká mouka (na zahuštění omáčky a na zaprášení roštěnek) sůl, pepř Na smaženou cibulku: 2 střední cibule 2 lžíce hladké mouky sádlo Na rýži: 2 hrnky dlouhozrnné rýže 3 hrny vařící vody malá cibule olej bobkový list, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vídeňská roštěná s rýží
Recept na Vídeňská roštěná s rýží: Postup na roštěnky: Plátky masa, mírně naklepeme, nařízneme si okraje, aby se nám při restování nezkroutily, osolíme, opepříme a z obou stran zaprášíme hladkou moukou. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda a vyndáme zpět na talíř. Do výpeku po roštěnkách dáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme dohněda. Přidáme lžičku rajského protlaku, který zarestujeme spolu s cibulkou. Zaprášíme lžičkou hladké mouky, vše promícháme a krátce zasmažíme. Mouka s cibulkou se můžou k pánvi přichytávat, ale to vůbec nevadí. Roštěnky vrátíme zpět do hrnce a zalijeme vývarem a promícháme. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar. Doba po kterou budete roštěnky dusit, závisí na druhu, kvalitě a stáří masa. Měkké roštěnky vyndáme na talíř, omáčku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby zředíme vývarem. Omáčku přecedíme přes síto a zašleháme do ní po částech studené máslo. Omáčku už nevaříme. Máslo omáčku perfektně zjemní a naleští. Roštěnky vrátíme do omáčky. Postup na smaženou cibulku: Cibuli pokrájíme na tenká kolečka a dáme do mísy. Zasypeme hladkou moukou a promícháme tak, aby se kolečka cibule rozpadla na jednotlivé dílky a aby se cibule v mouce lehce obalila. Cibuli ihned osmažíme ve vyšší vrstvě sádla dozlatova. Smaženou cibulkou bohatě ozdobíme roštěnky. Postup na rýži: Rýži pořádně propláchneme, na oleji si necháme zesklovatět na drobné kostičky nakrájenou cibulku a přidáme propranou a okapanou rýži, chvilku na mírném ohni restujeme spolu s cibulkou, až cibulka začne bát jakoby průhledná (cca 2 - 3 minutky), zalejeme vařící vodou, dosolíme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Jakmile začne voda v hrnci probublávat, vložíme hrnec zakrytý pokličkou do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů a pečeme cca 20 minut. Roštěnky podáváme s rýží, omáčkou a zasypané smaženou cibulkou.
Poznámka k receptu na Vídeňská roštěná s rýží: Tyto roštěnky dělávala i moje maminka, recept je opět z oblíbené kuchařky "Poklady klasické české kuchyně, aneb jak to ta babička tenkrát vařila".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňská roštěná s rýží, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 21.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Na roštěnky: 4 plátky hovězí roštěné (plátek po cca 200g) 500 ml hovězího vývaru 1 střední cibule 1 vrchovatá lžička rajského protlaku 1 lžíce sádla 1 lžíce studeného másla hladká mouka (na zahuštění omáčky a na zaprášení roštěnek) sůl, pepř Na smaženou cibulku: 2 střední cibule 2 lžíce hladké mouky sádlo Na rýži: 2 hrnky dlouhozrnné rýže 3 hrny vařící vody malá cibule olej bobkový list, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňská roštěná s rýží,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňská roštěná s rýží - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňská roštěná s rýží
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|