|
Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"
Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 větší silnější plátky z kýty/plecka trochu soli a mletého pepře 4 pl strouhanky 3 pl oleje 200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny 1 větší cibule 3 větší stroužky česneku 5 velkých žampionů 1 kostka zeleninového bojónu 400 ml horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"
Recept na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku": Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1cm silné. Do rozehřátého papiňáku(tlakového hrnce) dáme na 3minutky osmahnout kostičky slaniny, přidáme cibuli a česnek a 5minut restujeme, než cibule“zavadne“. Poté přidáme plátky žampionů, promícháme a ještě 5minut restujeme. Mezitím si naklepeme plátky masa, po okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme a poprášíme pepřem. Každý plátek posypeme strouhankou a paličkou na maso strouhanku do masa naklepeme. Raději sypeme a klepeme každý plátek masa zvlášť,chráníme druhou rukou, strouhanka má tendenci z masa“vysakovat“. V pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme z obou stran. Poté ho narovnáme do papiňáku na orestovanou slaninovo-žampionovou směsku. Na pánev do výpeku z masa nalijeme horkou vodu, rozdrobíme zeleninovou kostku, necháme chvilku provařit a nalijeme na maso v hrnci. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a vaříme 25minut(záleží z jaké části vepříka maso je, po kontrole měkkosti můžeme ještě 5minut pod tlakem dovařit). Hrnec ochladíme, maso i s částí slaninky a žampionů odložíme bokem a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud se nám bude zdát takto zhotovena omáčka hustější, můžeme si ji dle své potřeby trošku naředit. Vložíme nazpět odebrané suroviny, prohřejeme a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, může být i knedlík, nebo těstoviny.
Poznámka k receptu na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku": V neděli jsem slíbila Rebece nějakou dobrotu z papiňáku a aby si nemyslela,že si dělám z pusy pr..l:-)tak Rebi,tady máš docela obyčejnou baštu,která když se v závěru doupravuje tímto způsobem,tak šťávička získá konzistenci omáčky a moc dobře chutná.Já jsem připravovala z vepřové kýty,ale lze použít i jiný druh masa. Přeji dobrou chuť!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.08.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 větší silnější plátky z kýty/plecka trochu soli a mletého pepře 4 pl strouhanky 3 pl oleje 200 g gazdovské nebo jiné prorostlejší slaniny 1 větší cibule 3 větší stroužky česneku 5 velkých žampionů 1 kostka zeleninového bojónu 400 ml horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z"papiňáku"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|