|
Recept na Vepřový plátek v paprikové šťávě
Recept na Vepřový plátek v paprikové šťávě je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový plátek v paprikové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové plátky-kýta/plecko 1 pl oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 1 masitá červená paprika 1 kostka zeleninového bujónu(lze vynechat) sůl,mletý pepř na zahuštění 2 dl vody+1 pl hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový plátek v paprikové šťávě
Recept na Vepřový plátek v paprikové šťávě: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme na okrajích a po obou stranách lehce osolíme a opepříme. Papriku zbavíme jadýrek, nakrájíme na droné kostičky, cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme cibulku, přidáme česnek a plátky masa, které necháme prudce z obou stran zatáhnout. Zasypeme nakrájenou paprikou, podlijeme vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na mírném plameni dusíme dokud maso nezměkne. Občas promícháme a hlídáme, aby se všechna tekutina nevydusila. Poté maso ze šťávy vyjmeme, šťávu ponorným mixérem rozmixujeme a ještě přes jemné síto prolisujeme. Ve 2dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme za stálého míchání do vařící šťávy a ještě cca 8minut provaříme. Vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme s vařenými brambory, nebo s rýží.
Poznámka k receptu na Vepřový plátek v paprikové šťávě: I z mála surovin se dá uvařit chutné jídlo. Dozdobila jsem čerstvým nastrouhaným křenem a v kombinaci se šťávou to opravdu šlo:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový plátek v paprikové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.08.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 vepřové plátky-kýta/plecko 1 pl oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 1 masitá červená paprika 1 kostka zeleninového bujónu(lze vynechat) sůl,mletý pepř na zahuštění 2 dl vody+1 pl hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový plátek v paprikové šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový plátek v paprikové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový plátek v paprikové šťávě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|