|
Recept na Vepřový plátek v kedlubnovém krému
Recept na Vepřový plátek v kedlubnovém krému je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový plátek v kedlubnovém krému budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g vepřové plece vcelku 170 g gazdovské slaniny/může být i anglická,nebo spišská 1 cibule 1 větší kedluben cca 450 g plnotučná hořčice čtyřbarevný pepř-mlýnek Kotányi/může být i obyčejný černý mletý sůl lžíce oleje pár lístků libečku na závěr/lze vynechat nit na zajištění masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový plátek v kedlubnovém krému
Recept na Vepřový plátek v kedlubnovém krému: Cibuli nakrájíme nadrobno,1/4kedlubnu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a zbytek nakrájíme na větší kostky. Maso opláchneme a osušíme. Ostrým, úzkým nožem do něj prořízneme otvor, který zlehka vyplníme hořčicí. Ze slaniny ukrojíme delší špalíčky, které natlačíme do otvoru v mase. Maso pro udržení hezkého tvaru utáhneme nití, lehce osolíme a posypeme pepřem. Zbývající část slaniny nakrájíme na drobné kostičky a v hrnci osmahneme do zlatavé barvy. Část osmažené slaniny odebereme bokem na pozdější úpravu. Ke zbytku do hrnce přidáme cibuli a lehce orestujeme. Odhrneme ke straně hrnce, vložíme připravené maso a ze všech stran prudce orestujeme. Podlijeme 150ml horké vody, přidáme polévkovou lžíci hořčice a promícháme. Vše zasypeme kedlubnou, nakrájenou na kostky, hrnec uzavřeme víkem a od doby varu dusíme pod tlakem 30minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, měkké maso ze šťávy vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme nastrouhanou část kedlubny a chvilku provaříme. Maso zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme s připraveným krémem a bramborovým knedlíkem. Na talíři posypeme nasekaným libečkem a osmaženou slaninou. Pokud budeme připravovat v obyčejném hrnci, postup je úplně stejný. Maso podlijeme vodou do jeho poloviny a během dušení po troškách tekutinu doplňujeme, aby se maso nepřichytlo. Vody nedáváme příliš moc, kedluben pustí hodně šťávy.
Poznámka k receptu na Vepřový plátek v kedlubnovém krému: Máme rádi kedlubnové zelí,ale chtěla jsem něco netradičního a aby to bylo lákavé i vzhledově. Opět jsem v kuchyni z mála surovin zaexperimentovala a moc jsme si pochutnali:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový plátek v kedlubnovém krému, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 07.07.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 700 g vepřové plece vcelku 170 g gazdovské slaniny/může být i anglická,nebo spišská 1 cibule 1 větší kedluben cca 450 g plnotučná hořčice čtyřbarevný pepř-mlýnek Kotányi/může být i obyčejný černý mletý sůl lžíce oleje pár lístků libečku na závěr/lze vynechat nit na zajištění masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový plátek v kedlubnovém krému,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový plátek v kedlubnovém krému - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový plátek v kedlubnovém krému
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|