|
Recept na Vepřový ondráš
Recept na Vepřový ondráš je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový ondráš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané sůl a čerstvě mletý pepř olej na smažení Na těsto 500 g brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno 100 ml horkého mléka 1 vejce a 3–4 lžíce hladké mouky 4–6 stroužků česneku, prolisovaných + 1 lžička majoránky sůl a čerstvě mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový ondráš
Recept na Vepřový ondráš: Brambory na jemno nastrouhejte.Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Řízky osolte a opepřete. V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje. Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena. Podávejte se zeleninovou oblohou. Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý. Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový ondráš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lucie2211
- Datum vložení: 21.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané sůl a čerstvě mletý pepř olej na smažení Na těsto 500 g brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno 100 ml horkého mléka 1 vejce a 3–4 lžíce hladké mouky 4–6 stroužků česneku, prolisovaných + 1 lžička majoránky sůl a čerstvě mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový ondráš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový ondráš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový ondráš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|