|
Recept na Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku
Recept na Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové jazyky 3 velké snítky rozmarýnu i s dřevnatým stonkem 1 lžička soli 300 ml vody dále budeme potřebovat 50 ml vody+ vývar z jazyků 1 kostku kvalitního zeleninového bujónu 1 velkou mrkev 1 silnější plátek celeru 1 menší petržel 2 stroužky česneku 1 cibuli sůl a mletý pepř na dochucení plátek másla na zjemnění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku
Recept na Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku: Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí a rozmarýnem a 300ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45minut. Hrnec ochladíme, jazyky vytáhneme, ponoříme do studené vody a následovně sloupneme. Sloupnuté jazyky vložíme do vývaru, přidáme 50ml horké vody, všechny zbývající suroviny, hrnec opět uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum vaříme 10minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, všechny suroviny děrovanou naběračkou vytáhneme a jazyky uchováme v teple. Část mrkve nakrájíme na drobné kostičky a zbytek včetně ostatní zeleniny prolisujeme přes jemné síto nazpět do vývaru. Přidáme plátek másla, kostičky mrkve, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a minutku provaříme. Jazyky nakrájíme na porce a na talíři přelijeme horkou šťávou. Na přílohu se hodí kuskus, nebo rýže.
Poznámka k receptu na Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku: Nové koření, celý černý pepř, ani bobkový list jsem nedávala. Chtěla jsem, aby chuťově převažoval rozmarýn, což se podařilo a zhotovené jídlo bylo chutné. Kuskus jsem s nepatrnou obměnou surovin připravila podlehttp://www.toprecepty.cz/recept/35667-hovezi-klizk...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.01.2015
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 2 vepřové jazyky 3 velké snítky rozmarýnu i s dřevnatým stonkem 1 lžička soli 300 ml vody dále budeme potřebovat 50 ml vody+ vývar z jazyků 1 kostku kvalitního zeleninového bujónu 1 velkou mrkev 1 silnější plátek celeru 1 menší petržel 2 stroužky česneku 1 cibuli sůl a mletý pepř na dochucení plátek másla na zjemnění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|