|
Recept na Vepřový jazyk na kari a rajčatech
Recept na Vepřový jazyk na kari a rajčatech je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřový jazyk na kari a rajčatech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové jazyky 1 větší cibule 3 rajčata 1 kostka zeleninového bujónu 1 KL kari koření 1 kelímek sladké smetany 2 PL hladké mouky na dochucení trochu citrónové šťávy nebo octu a sůl podle potřeby Na vývar k jazykům: 1 mrkev, kousek celeru, bobkový list, nové koření, 1/2 l vody, trochu soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový jazyk na kari a rajčatech
Recept na Vepřový jazyk na kari a rajčatech: Jazyky dobře opláchneme a s kořením a zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Já jsem použila papiňák- doba vaření 35 minut, obyčejný hrnec- 50 minut a trochu víc vody. Uvařený jazyk přendáme do nádoby se studenou vodou, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sloupnutá na větší kousky pokrájená rajčata, kávovou lžičku kari koření, necháme chvilku provonět, přilijeme 2 dl vývaru z jazyků, kostku zeleninového bujónu a 10 minut podusíme. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k podušeným rajčatům a ještě 10 minut provaříme. Pokud se vám bude zdát omáčka hustá, můžete trošku přiředit vývarem. Podle potřeby dochutíme solí, případně trochu přikyselíme, ale není nutno, rajčátka mají kyselosti dost. Přidáme nakrájené jazyky, ještě chvilku prohřejeme a podáváme buď s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vepřový jazyk na kari a rajčatech: Měli jsme chuť na jazyk s nějakou omáčkou, v ledničce bylo hodně rajčat a smetana, stačilo přidat koření a recept byl na světě:-) Jazyky máme moc rádi, děláme na různé způsoby, tak je o další variantu víc.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový jazyk na kari a rajčatech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 21.03.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2 vepřové jazyky 1 větší cibule 3 rajčata 1 kostka zeleninového bujónu 1 KL kari koření 1 kelímek sladké smetany 2 PL hladké mouky na dochucení trochu citrónové šťávy nebo octu a sůl podle potřeby Na vývar k jazykům: 1 mrkev, kousek celeru, bobkový list, nové koření, 1/2 l vody, trochu soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový jazyk na kari a rajčatech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový jazyk na kari a rajčatech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový jazyk na kari a rajčatech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|