|
Recept na Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem
Recept na Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g krkovice s kostí 4 stroužky česneku 1 větší cibule Marináda se zázvorem a několik kapek pomerančového oleje se skořicí(viz POZN.) 2 chilli papričky (nemusí být) Špetka sladké papriky Sůl jen dle chuti !(já nepřisolovala!!!!).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem
Recept na Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem: V nádobce smícháme marinádu, 2 stroužky česneku, chilli papričku (pokud dáme), papriku a několik kapek oleje. Vznikne hustá pasta Do krkovičky vyřízneme otvor, uděláme i několik otvorů po obvodu, kam vpravíme marinádu a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Ve vhodném pekáčku rozpálíme tuk a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a zbylé 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky. Jakmile se česnek rozvoní, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Pak do nádobky po marinádě vlijeme horkou vodu, vypláchneme zbytky marinády a maso podlijeme. Na menší teplotě pak pečeme celkem asi 1 hodinu, já vždy po 15 minutách obracela. Poléváme výpekem. Nakrájíme až po upečení. Já jsem pekla v elektrické m pekáčku (viz obr.), kde jsem dělala na stupni 3, v normální troubě u sporáku bych pekla cca na 180°C. Nutno dodržovat vlastní troubu. Šťává má krásnou červenohnědou barvu a velice příjemně voní. není potřeba zahušťovat, kdo chce, samozřejmě může. Chuť je jemně pikantní a velice „žravá“ Jako příloha určitě rýže, i těstoviny.
Poznámka k receptu na Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem: Pozn.: Zázvorovou marinádu a olej (viz i foto) v surovinách jsem koupila v Lídlu, měli tam hodně druhů, koupila jsem na vyzkoušení a nelituju.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 27.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g krkovice s kostí 4 stroužky česneku 1 větší cibule Marináda se zázvorem a několik kapek pomerančového oleje se skořicí(viz POZN.) 2 chilli papričky (nemusí být) Špetka sladké papriky Sůl jen dle chuti !(já nepřisolovala!!!!)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|