|
Recept na Vepřové po řecku
Recept na Vepřové po řecku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové po řecku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové po řecku
Recept na Vepřové po řecku: Vepřové maso si nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm. Kostky masa posypeme směsí koření (poměr surovin není znám – tajemství výrobce) osolíme a zalijeme asi 1 dl olivového oleje a dobře promneme, tak aby bylo maso pokryto směsí koření oleje a soli. Maso necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne. Kostky masa orestujeme na pánvičce, aby se maso zatáhlo, a necháme ho opékat do zlatavé barvy – často mícháme, aby se maso nespálilo. Po opečení přendáme do hrnce a podlijeme trochou vody, tak aby maso bylo ponořeno jen do poloviny. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké (doba dle druhu použitého masa). Jakmile je maso měkké tak přidáme kelímek sladké smetany, ve které rozmícháme 1 lžíci hladké mouky. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 – 15 minut. Na závěr velmi voňavou omáčku dle chuti a potřeby dosolíme. Podáváme s bramborem vařeným ve slupce nebo rýží.
Poznámka k receptu na Vepřové po řecku: Dárek z Řecka potěšil. Velmi voňavá směs koření, velmi netradiční chuť. Použita byla na kostky nakrájená vepřová krkovice - maso zůstalo vynikající a šťavnaté.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové po řecku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 04.11.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřového masa (krkovice, plecko, kýta) 2 lžíce směsi koření na vepřové maso (dovoz Řecko) ((oregano, římský kmín, hřebíček, sušený česnek, sušená cibule) 1 kelímek sladké smetany na vaření 12 % olivový olej, hladká mouka, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové po řecku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové po řecku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové po řecku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|