|
Recept na Vepřové plátky ve švestkové marinádě
Recept na Vepřové plátky ve švestkové marinádě je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové plátky ve švestkové marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová kýta nakrájená na plátky (počet dle strávníků) Marináda: Švestková omáčka v prášku (Vitana, 77 g – Albert, Kaufland a určitě i jiné markety) 2 cm zelené wasabi pasty – nebo dle chuti (je ostrá) – (Lídl, Albert) 2 PL hořčičnokečupové omáčky (Lídl, Albert) 2 PL sladkokyselé omáčky Swet (Lídl) 2 dcl červeného vína, 2 dcl vody Na dochucení pepř, sůl apod..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové plátky ve švestkové marinádě
Recept na Vepřové plátky ve švestkové marinádě: Z uvedených přísad umícháme polohustou marinádu, případně ještě upravíme chuť. Měla by být lehounce pálivě sladce nakyslá. Vložíme do ní plátky a necháme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc. Rozpálíme tuk zprudka orestujeme plátky z obou stran. Pak marinádu zředíme asi 2 dcl vody, podlijeme do výše masa a dusíme do měkka. Nemělo by být potřeba zahušťovat, pokud ale chceme, zahustíme, i když to ubere na chuti. Chutná po švestkách. Jako příloha je ideální sladkokyselé červené zelí s domácím knedlíkem, ale i bramborem.
Poznámka k receptu na Vepřové plátky ve švestkové marinádě: Lze použít i jen Švestkovou omáčku zředěnou červeným vínem. Ale omáčku lze udělat např.i ze švestkové marmelády, nebo ze švestek zavařených ve vlastní šťávě, případně čerstvých švestek. Já chtěla prostě jen vyzkoušet tu směs od Vitany
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové plátky ve švestkové marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 22.02.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová kýta nakrájená na plátky (počet dle strávníků) Marináda: Švestková omáčka v prášku (Vitana, 77 g – Albert, Kaufland a určitě i jiné markety) 2 cm zelené wasabi pasty – nebo dle chuti (je ostrá) – (Lídl, Albert) 2 PL hořčičnokečupové omáčky (Lídl, Albert) 2 PL sladkokyselé omáčky Swet (Lídl) 2 dcl červeného vína, 2 dcl vody Na dochucení pepř, sůl apod.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové plátky ve švestkové marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové plátky ve švestkové marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové plátky ve švestkové marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|