|
Recept na Vepřové plátky s jablky
Recept na Vepřové plátky s jablky je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové plátky s jablky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové plátky-podle počtu strávníků sůl pepř jablka-1/2 na plátek hladká mouka popřípadě máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové plátky s jablky
Recept na Vepřové plátky s jablky: Tento recept pochází z Holandska. V původním provedení (klasicky) je potřeba velké dávky citu a štěstí, aby výsledek dopadl uspokojivě. S tímto upraveným receptem, se na cit můžem vykašlat a štěstíčku dát volno pro potřebnější. Do toho: Začneme hned ráno. Kdo spí déle bude až večeřet. Vepřové plátky (nejvhodnější je plec, nebo krkovice) osolíme a opepříme. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Na každý plátek masa položíme odkrojený plátek jablka. Narovnáme do přiměřeně velkého kastrolu, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby se zapnutým spodním ohřevem a termostatem na 90° C. NEPODLÉVÁME. Není potřeba ani přidávat tuk. Prostě na sucho. Dopoledne máme hotovo. Snad jen ještě oloupat brambory na kaši. Do vody s nimi(klidně i ohřáté), přiklopit pokličkou a šup do trouby k masu. Od teď nekontrolujeme. Pustíme to z hlavy. Chvíli před obědem maso vyndáme, odklopíme a zíráme kolik pustilo šťávy. Dopředu prozradím, že hodně. Troubu přepneme na gril a vložíme oloupané poloviny jablek zbavené jádřinců. Před tím každou půlku jablka "obtiskneme" vypouklou částí do cukru krupice a položíme na plochou část. Zkontrolujeme brambory. Pokud nejsou úplně uvařené, dorazíme je na plotně. ale určitě budou. Šťávu z masa můžeme zahustit, případně trochu zredukovat(částečně odpařit vodu). Šťávu a maso na tuto akci oddělíme. Takové malé množství zahušťuji tak, že vezmu čajový cedník, dám do něj hladkou mouku. Pak jemným poklepem popráším hladinu vroucí šťávy moukou a zamíchám. To opakuji až do optimální hustoty. Je to bez tuku a při troše cviku i rychlé. Kdo nemá cvik a nehodlá si ho ani pořizovat, vezme lupínek másla. Vidličkou do něj zachňachňá hladkou mouku a touto hmotou po kouskách přidávanou, bezpečně zahustí. Občas zkontrolujeme grilující se jablíčka. Začnou-li se na jejich povrchu tvořit světle hnědé karamelové flíčky, mají i ony padla. Na plátek masa přidáme jednu polovinu grilovaného jablka. Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Vepřové plátky s jablky: Možná vám připadá, že s tou kaší stále otravuji, ale je to holandský recept a nic než bramborová kaše se k němu tolik nehodí. Pokud by jste měli v troubě ještě trochu místa, můžete si udělat kompletní menu. Otevřte si recepty autora Od trouby, nebo si najděte Troubovatou bramboračku. Doba přípravy je zhruba stejná. Ráno se vaření pověnujete slabou hodinku a pak máte do oběda volno. Nic se nemusí hlídat. Můžete vyrazit s ostatními na dopolední výlet. Při této teplotě se polévka nepřichytává a maso nepřipaluje. Zůstane-li v troubě o nějakou tu hodinku déle nic zásadního se nestane. Dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové plátky s jablky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle potřeby
- Datum vložení: 02.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové plátky-podle počtu strávníků sůl pepř jablka-1/2 na plátek hladká mouka popřípadě máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové plátky s jablky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové plátky s jablky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové plátky s jablky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|