|
Recept na Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
Recept na Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové kýty Anglická slanina 10 dkg 2 litry vývaru (může být i z masoxu) kořenová zelenina 300 g(mrkev, celer, petržel) 120 g cibule 2 lžíce cukr krupice mražená nebo nakládaná zelenina - mrkev s hráškem 1 smetana ke šlehání ocet, olej lžička hořčice divoké koření ((bobkový list, nové koření, celý pepř), špetka tymiánu sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
Recept na Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem: Vepřovou kýtu prošpikujeme slaninou a maso zdrezírujeme provázkem. (Obvážeme a utáhneme, kvůli držení tvaru), osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej, zprudka orestujeme aby se maso zatáhlo. Maso po orestování vyjmeme a dáme do oleje 2 lžíce cukru krupice, ne krystal ! Necháme půl minutky zkaramelizovat a přidáme na drobno pokrájenou zeleninu v poměru 100g od každé. Mrkve cca 130g , měla by lehce převládat. Restujeme do zezlátnutí. Poté přidáme divoké koření a tymián, pokrajenou cibule, lžičku hořčice a zastříkneme octem. Vše chvíli zarestujeme a zalijeme vývarem. Do tohoto základu vložíme maso a dáme do vyhřáté trouby na 180°C cca 1 hod. Pro zvýšení chuti můžeme přidat masox dle uvážení. Až bude maso měkké tak ho vyjmeme ze základu a ten zahustíme máslovou jíškou (je sice pracnější ale chutnější než-li voda s moukou). Po zahuštění přecedíme skrz síto, nemixujeme ! V případě, že nechceme pouze vepřové na smetaně, ale šťěpánskou omáčku, vložíme do omáčky na 20 minut povařit mrkev s hráškem. Přidáme 200ml smetany ke šlehání - lijeme po malých dávkách a mícháme aby se nezdrcla. Pro dochucení můžeme použít cukr, sůl eventuelně ocet, ovšem měl by se před přidáním do omáčky převařit.
Poznámka k receptu na Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem: Omáčka je skvělá a vypadá daleko lépe než na fotce. Jako příloha - knedlíky, těstoviny. TIP : Pokud vepřové maso nahradíme hovězím, máme svíčkovou na smetaně. Dobrou chuť !
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Roboot (Andrea)
- Datum vložení: 01.03.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 1 kg vepřové kýty Anglická slanina 10 dkg 2 litry vývaru (může být i z masoxu) kořenová zelenina 300 g(mrkev, celer, petržel) 120 g cibule 2 lžíce cukr krupice mražená nebo nakládaná zelenina - mrkev s hráškem 1 smetana ke šlehání ocet, olej lžička hořčice divoké koření ((bobkový list, nové koření, celý pepř), špetka tymiánu sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové na smetaně s mrkví a hráškem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|