RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem, recepty Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem, Vepřové, ledvinky, rozmarýnem,utopené, bílým, vínem


Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem

Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností. K přípravě Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
650 g vepřových ledvinek(cca 5-6ks) plátek másla 1cm silný lžíce oleje 1 nadrobno nakrájená cibule 3 snítky čerstvého rozmarýnu lžíce nadrobno nastrouhaného zázvoru nadrobno nastrouhaná kůra z ½ dobře umytého citronu 250 ml bílého vína/použila jsem Pálavu 200 ml smetany na vaření lžíce hladké mouky ½ kostky zeleninového bojónu/lze vynechat a použít sůl.

Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem

Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem:
Ledvinky podélně rozřízneme, ostrým nožem vyřízneme močovody a dobře propláchneme. Dáme do uzavíratelné nádoby, nebo mísy se studenou vodou a necháme nejlépe přes noc v lednici vyluhovat(ale postačí i 1/2hodiny). Poté ledvinky v cedníku dobře propláchneme, osušíme a nakrájíme. V kastrolu na rozehřátém másle s olejem orestujeme do sklovata cibulku, přidáme nakrájené ledvinky, rozmarým a na největším hořáku na plný výkon(mám plyn) necháme zhruba 10minut restovat. Po odvaření veškeré vody ledvinky podlijeme bílým vínem, přidáme zázvor, citronovou kůru, promícháme a pod pokličkou dusíme na slabém plameni 10minut. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, záklechtku přilijeme k měkkým ledvinkám, rozdrobíme bujón, znovu promícháme a necháme chvíli provařit. Dle potřeby dochutíme solí. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem.

Poznámka k receptu na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem:
Vepřové ledvinky jsou u nás běžně k dostání,tak mě baví si kromě"klasiky"sem tam s touto surovinou zaexperimentovat:-)Tentokrát to bylo s vínkem. S příchutí zázvoru a citronové kůry to nemělo chybu. Mám tady již jeden podobný s rozmarýnem,tak k němu ještě přidávám další rcp,kde je ve fotopostupu rozříznutí a odstranění močovodů.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 17.07.2013
  • Počet porcí: 3 velké
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
  • Suroviny: 650 g vepřových ledvinek(cca 5-6ks) plátek másla 1cm silný lžíce oleje 1 nadrobno nakrájená cibule 3 snítky čerstvého rozmarýnu lžíce nadrobno nastrouhaného zázvoru nadrobno nastrouhaná kůra z ½ dobře umytého citronu 250 ml bílého vína/použila jsem Pálavu 200 ml smetany na vaření lžíce hladké mouky ½ kostky zeleninového bojónu/lze vynechat a použít sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist