|
Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem
Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
650 g vepřových ledvinek(cca 5-6ks) plátek másla 1cm silný lžíce oleje 1 nadrobno nakrájená cibule 3 snítky čerstvého rozmarýnu lžíce nadrobno nastrouhaného zázvoru nadrobno nastrouhaná kůra z ½ dobře umytého citronu 250 ml bílého vína/použila jsem Pálavu 200 ml smetany na vaření lžíce hladké mouky ½ kostky zeleninového bojónu/lze vynechat a použít sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem
Recept na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem: Ledvinky podélně rozřízneme, ostrým nožem vyřízneme močovody a dobře propláchneme. Dáme do uzavíratelné nádoby, nebo mísy se studenou vodou a necháme nejlépe přes noc v lednici vyluhovat(ale postačí i 1/2hodiny). Poté ledvinky v cedníku dobře propláchneme, osušíme a nakrájíme. V kastrolu na rozehřátém másle s olejem orestujeme do sklovata cibulku, přidáme nakrájené ledvinky, rozmarým a na největším hořáku na plný výkon(mám plyn) necháme zhruba 10minut restovat. Po odvaření veškeré vody ledvinky podlijeme bílým vínem, přidáme zázvor, citronovou kůru, promícháme a pod pokličkou dusíme na slabém plameni 10minut. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, záklechtku přilijeme k měkkým ledvinkám, rozdrobíme bujón, znovu promícháme a necháme chvíli provařit. Dle potřeby dochutíme solí. Podáváme s rýží, nebo s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem: Vepřové ledvinky jsou u nás běžně k dostání,tak mě baví si kromě"klasiky"sem tam s touto surovinou zaexperimentovat:-)Tentokrát to bylo s vínkem. S příchutí zázvoru a citronové kůry to nemělo chybu. Mám tady již jeden podobný s rozmarýnem,tak k němu ještě přidávám další rcp,kde je ve fotopostupu rozříznutí a odstranění močovodů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 17.07.2013
- Počet porcí: 3 velké
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 650 g vepřových ledvinek(cca 5-6ks) plátek másla 1cm silný lžíce oleje 1 nadrobno nakrájená cibule 3 snítky čerstvého rozmarýnu lžíce nadrobno nastrouhaného zázvoru nadrobno nastrouhaná kůra z ½ dobře umytého citronu 250 ml bílého vína/použila jsem Pálavu 200 ml smetany na vaření lžíce hladké mouky ½ kostky zeleninového bojónu/lze vynechat a použít sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ledvinky s rozmarýnem,utopené bílým vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|