|
Recept na Vepřové květy s pečenými bramborami
Recept na Vepřové květy s pečenými bramborami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové květy s pečenými bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 silnějších plátků vepřové kotlety bez kostí (cca 700g) 5 delších plátků slaniny sůl pepř náplň: 200g pórku 2 papriky (beraní rohy, slovenské, bílé,… - 150g) 3 stroužky česneku 30g másla příloha: 750g brambor 3 lžice oleje 1 lžíce grilovacího koření 1/2 lžíce soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové květy s pečenými bramborami
Recept na Vepřové květy s pečenými bramborami: Pórek a papriku nakrájíme na proužky, přidáme nadrobno nakrájený česnek a špetku soli. Pár kousků pórku a papriky si necháme stranou na ozdobení. Vše důkladně promícháme a na másle zprudka přesmažíme tak, aby zelenina zůstala křupavá. Hotovou směs dáme stranou vychladnout. Omyté brambory nakrájíme na menší kostky (cca 1cm velké). Promícháme je s grilovacím kořením, solí a olejem. Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a dáme je na 40min. péct do trouby rozehřáté na 200°C. Plátky rozklepeme do tenka, osolíme a opepříme. Doprostřed plátku položíme kopeček přesmažené zeleniny a z masa uzavřeme jako měšec (váček). Kolem něj ovineme plátek anglické slaniny a celé obvážeme provázkem, jako když balíme balíček – vytvarujeme květ, pevně stáhneme a konce svážeme (foto). Nejdříve celé „květy“ ze všech stran orestujeme, aby se maso zatáhlo a pak dáme do předehřáté trouby (200°C) pouze na 10 min dopéct. Plátky jsou slabé a uvnitř je předsmažená zelenina, takže se nemusíme bát, že by bylo jídlo nedodělané. Maso je šťavnaté a měkké.
Poznámka k receptu na Vepřové květy s pečenými bramborami: Místo vepřového masa lze použít i kuřecí prsa. Náplň může být libovolná, např. orestované žampiony.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové květy s pečenými bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: psahu
- Datum vložení: 04.04.2011
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 5 silnějších plátků vepřové kotlety bez kostí (cca 700g) 5 delších plátků slaniny sůl pepř náplň: 200g pórku 2 papriky (beraní rohy, slovenské, bílé,… - 150g) 3 stroužky česneku 30g másla příloha: 750g brambor 3 lžice oleje 1 lžíce grilovacího koření 1/2 lžíce soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové květy s pečenými bramborami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové květy s pečenými bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové květy s pečenými bramborami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|