|
Recept na Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
Recept na Vepřové kostky v marinádě s kuskusem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové kostky v marinádě s kuskusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pro 4 osoby cca 600g vepřových kostek (kýta,kotleta, krkovička..) Na marinádu: 4 lžičky ostřejší hořčice, 3 lžíce medu, trošku pomerančové šťávy, pak 300 g kuskusu + nějaké bylinky (nemusí být), půlka cibule nakrájená nadrobno, 450 ml horkého vývaru /nejlépe drůbeží (i z bujonu),lžíce oleje (olivový, slunečnicový.), červená kapie na drobné kousky do kuskusu, na proužky na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
Recept na Vepřové kostky v marinádě s kuskusem: Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka oupečeme, pak dodusíme do měkka Do mísky dáme kuskus s cibulkou,zalijeme horkým vývarem,můžeme přidat bylinky.Počkáme pár minut,až se voda vsákne. Pak načechráme vidličkou, přisypeme rrozkrájenou kapii, osolíme a opepříme. Kuskus rozdělíme na talíře, navrch položíme kostky, zalijeme šťávou a můžeme přizdobit opět kapií. Pro 4 osoby
Poznámka k receptu na Vepřové kostky v marinádě s kuskusem: Originální recept je z Apetitu, na http://www.apetitonline.cz/recept/1130/veprove_se_sladkou_kurcickou_a_kuskusem.html - já si ho trochu upravila - maso negriluju, ale dusila jsem, autor také použil celé plátky masa a místo kapie cherry rajčátka – proč kapie, viz komentář, jinak příprava kuskusu viz www.probio.cz a návod je i na krabičce s tímto výrobkem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kostky v marinádě s kuskusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.01.2009
- Počet porcí: 16 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Pro 4 osoby cca 600g vepřových kostek (kýta,kotleta, krkovička..) Na marinádu: 4 lžičky ostřejší hořčice, 3 lžíce medu, trošku pomerančové šťávy, pak 300 g kuskusu + nějaké bylinky (nemusí být), půlka cibule nakrájená nadrobno, 450 ml horkého vývaru /nejlépe drůbeží (i z bujonu),lžíce oleje (olivový, slunečnicový.), červená kapie na drobné kousky do kuskusu, na proužky na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kostky v marinádě s kuskusem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kostky v marinádě s kuskusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|