|
Recept na Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce
Recept na Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g bravčového/veprového pliecka, 1 veľká cibuľa, 2-3 mrkvy, 1 petržlenový koreň, 100 g celeru, 125 ml 33%-nej sladkej smotany, 1000 ml domáceho kuracieho vývaru/bio bujon, 1 PL plnotučnej horčice, 1 bobkový list, 5 guličiek celého nového korenia, 4 guličky jalovca, 10 guličiek celého čierneho korenia, šťava z polovice citrona, 1 PL kryštáľového cukru, 30 g údenej slaniny, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce
Recept na Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce: Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z mäsa orestujeme slaninu, pokrájanú na kocky, cibuľu a zeleninu, kým sa rozvonia a mrkva pustí farbu, do odparenia tekutiny. Vrátime mäso, posolíme len mierne /vývar je dosť slaný/, pridáme koreniny a podlejeme vývarom. Prikryté dusíme do zmäknutia mäsa, za podlievania vývarom. Mäkké mäso vyberieme na tanier, bobkový list vyhodíme a obsah hrnca spolu aj s koreninami rozmixujeme do hladka. Pridáme horčicu, premiešame, ochutíme cukrom citronovou šťavou, sladkou smotanou, pridáme mäso a necháme prehriať. Podávame horúce s knedľou, dusenou ryžou, varenými zemiakmi. Nezahusťujeme ničím, omáčku dostatočne zahustí rozmixovaná zelenina, výsledná chuť je jemne sladkokyselá a ľahko korenená.
Poznámka k receptu na Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce: Zdroj: vlastný recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 09.01.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g bravčového/veprového pliecka, 1 veľká cibuľa, 2-3 mrkvy, 1 petržlenový koreň, 100 g celeru, 125 ml 33%-nej sladkej smotany, 1000 ml domáceho kuracieho vývaru/bio bujon, 1 PL plnotučnej horčice, 1 bobkový list, 5 guličiek celého nového korenia, 4 guličky jalovca, 10 guličiek celého čierneho korenia, šťava z polovice citrona, 1 PL kryštáľového cukru, 30 g údenej slaniny, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kostky v jemné zeleninové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|