|
Recept na Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Recept na Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000-1200 g vepřového kolena s kostí 500 g cibule/4velké kusy 120 g česneku/1 velká palice 20 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 1 bobkový list 1 kostka masoxu/můžeme vynechat a nahradit solí 1 lžíce oleje sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
Recept na Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré: Z cibulí odřízneme kořínky a odstraníme vrchní slupku. Spodní čistou ponecháme. Palici česneku rozdělíme na jednotlivé stroužky, odstraníme část slupek a pokud je zbytek čistý, také ponecháme. Do vajíčka na luhování čaje vložíme všechno koření. Koleno očistíme a společně se všemi připravenými surovinami vložíme do většího papiňáku(tlakového hrnce). Zalijeme 1500ml horké vody, rozdrobíme kostku masoxu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme pod tlakem na slabém plameni cca 90minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, koleno vytáhneme a necháme zchladnout. Pokud to nevydržíme, do teplého zakrojíme a plátek, nebo dva slupneme s křenem a hořčicí. Vývar přecedíme a cibuli s česnekem propasírujeme. Studené koleno opatrně vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Komu vadí kůže s tukem, tak odkrojí pryč, komu nevadí, ponechá. Kousek mastného nakrájíme na kostičky a v kastrolu, který je vhodný i na zapékání v troubě, na lžíci oleje osmažíme do zlatavé barvy. Podlijeme 200ml vývaru, dochutíme solí a špetkou mletého pepře. Přidáme propasírovanou zeleninu, promícháme a poklademe plátky masa. Vložíme na 15minut do předehřáté trouby a zapékáme bez přikrytí na nejvyšší stupeň. Doba zapékání je orientační, záleží na spotřebiči, já mám plyn. Na přílohu se hodí vařené brambory, ale postačí i čerstvé pečivo.
Poznámka k receptu na Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré: Moje improvizace na manželovo oblíbené maso:-) Zbytek vývaru použijeme například do zeleninové polévky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 02.07.2014
- Počet porcí: záleží na apetitu,ale 4 porce určitě
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1000-1200 g vepřového kolena s kostí 500 g cibule/4velké kusy 120 g česneku/1 velká palice 20 kuliček pepře 5 kuliček nového koření 1 bobkový list 1 kostka masoxu/můžeme vynechat a nahradit solí 1 lžíce oleje sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové koleno v cibulovo-česnekovém pyré
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|