|
Recept na Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory
Recept na Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová panenka, půl mrkve nebo 1 malou, kousek celeru a petržele, menší cibule, 2 lžíce povidel, 2 dcl červené víno, 8 dkg sušených švestek, masový vývar nebo půl kostky bujonu, sůl, pepř, grilovací koření, 4 dkg mandlí loupaných nebo lupínků, bobk. list, nové koření, celý pepř, oliv. olej. Brambory, olivový olej, tymián, grilovací koření nebo koření Americké brambory..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory
Recept na Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory: Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce opečeme na pánvi na trošce oliv. oleje z každé strany asi 2 min. Vyndáme z pánve a osmahneme na ní nastrouhanou mrkev, celer, petržel a nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kul. pepře, pak povidla a nakrájené švestky. Zalijeme červeným vínem, necháme odpařit, přilijeme vývar a nakrájené mandle, provaříme. Přidala jsem ještě šťávu z půlky pomeranče, to už dochutíme podle sebe, jestli sladší nebo kyselejší. Pak rozmixujeme tyčovým mixerem. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, promícháme v míse se solí, tymiánem, gril. kořením a oliv. olejem- asi 2 lžíce. Rozprostřeme na plech vyložený peč. papírem, zakryjeme alobálem, strčíme do rozehřáté trouby na 200 st. Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a necháme dopéct do růžova.
Poznámka k receptu na Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory: Dělala jsem švestkovou omáčku poprve, včera jsem to zaslechla v Prostřeno, ale nedívala jsem se na celé. Omylem jsem včera vytáhla panenku z mražáku, tak mě napadlo zkusit něco takového. Jak se dělá správně, to nevím, ale tato varianta všem doma chutnala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: majda 2
- Datum vložení: 15.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová panenka, půl mrkve nebo 1 malou, kousek celeru a petržele, menší cibule, 2 lžíce povidel, 2 dcl červené víno, 8 dkg sušených švestek, masový vývar nebo půl kostky bujonu, sůl, pepř, grilovací koření, 4 dkg mandlí loupaných nebo lupínků, bobk. list, nové koření, celý pepř, oliv. olej. Brambory, olivový olej, tymián, grilovací koření nebo koření Americké brambory.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|