|
Recept na Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Recept na Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 silnější plátky vepřové kýty/1ks cca 200g 2 lžíce oleje ½ cibule ½ kostky zeleninového bujónu ½ papiriky/použila jsem červenou 1 rajče 4 lístky libečku dále budeme potřebovat 150 g tvrdého sýra/použila jsem Goudu 2 tenké plátky romadůru/lze vynechat 1 bílek 2 žloutky špetku soli a mletého pepře/použila jsem 4barevný z mlýnku Kotányi na přílohu 5 menších brambor na posypání hotového pokrmu nasekané čerstvé bylinky/použila jsem libeček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Recept na Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně: Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme po okrajích a lehce opepříme. Volžíme do hrnce na orestovanou cibuli a necháme po obou stranách prudce osmahnout(zatáhnout). Podlijeme 180 ml horké vody, rozdrobíme bujón, zasypeme nakarájenou zeleninou a přidáme lístky libečku. Uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 15minut. Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na cca 1,5cm plátky. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Měkké plátky masa z hrnce přendáme na pánvičku a přidáme k němu 3/4šťávy z papiňáku. Na každý plátek masa dáme slabounký pláteček romadůru a kolem vytvoříme vyšší hráz z nastrouhaného sýra. Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme. Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5minut vařit. Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5minut. Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.
Poznámka k receptu na Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně: Inspirací na tuto báječnou, šťavnatou dobrotu mi byly 2 recepty z Topreceptů, které jsem si upravila podle sebe a za které děvčatům děkuji:-) Brambory, podušené v zeleninové šťávě krásně nasákly a hodily by se i jako samostatný bezmasý chod. http://www.toprecepty.cz/recept/3373-bajecna-hnizd... http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 31.07.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 silnější plátky vepřové kýty/1ks cca 200g 2 lžíce oleje ½ cibule ½ kostky zeleninového bujónu ½ papiriky/použila jsem červenou 1 rajče 4 lístky libečku dále budeme potřebovat 150 g tvrdého sýra/použila jsem Goudu 2 tenké plátky romadůru/lze vynechat 1 bílek 2 žloutky špetku soli a mletého pepře/použila jsem 4barevný z mlýnku Kotányi na přílohu 5 menších brambor na posypání hotového pokrmu nasekané čerstvé bylinky/použila jsem libeček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|