|
Recept na Vepřová kýta protýkaná mrkví
Recept na Vepřová kýta protýkaná mrkví je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová kýta protýkaná mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová kýta 1 - 1,5 kg, mrkev tenší 300 g, sladká paprika 1 lžíce, sůl,pepř mletý bílý, cibule střední 1 ks, máslo lžíce, hladká mouka na zahuštění, vývar (voda na podlití)..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová kýta protýkaná mrkví
Recept na Vepřová kýta protýkaná mrkví: Mrkev si oloupeme a očistíme. Kýtu na několika místech propíchneme ve směru vláken a do vzniklých otvorů vsuneme mrkve. Pak do masa vetřeme sůl, špetku pepře a mletou papriku a necháme odležet (nechávám pár hodin, ale pokud není čas tak se nemusí). V pekáčku si rozehřejeme máslo, vložíme nahrubo nastrouhanou mrkev a cibuli, lehce orestujeme, přidáme připravené maso. Opečeme je ze všech stran (pozor na připálení papriky!) a podlijeme vlažným vývarem. Pekáček přiklopíme a vložíme ho předehřáté trouby na 175-180°C. Maso pečeme za občasného otáčení masa do měkka - maso dle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme (vypečeme) na tuk, zasypeme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme vývarem a necháme provařit (můžeme zahustit i jen moukou rozmíchanou ve vodě a dolít vývarem na požadované množství). Provařenou šťávu přecedíme přes jemný cedník, dle potřeby dochutíme solí a špetkou pepře a necháme jí na mírném plameni aby nám pustila glanc (tuk). Maso nakrájíme na porce, přelijeme hotovou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu na Vepřová kýta protýkaná mrkví: Na protýkání lze použít i jiné druhy vepřového masa - pěkné plecko, pečeně, ..., ale myslím, že při použití třeba krůtího masa (dietní verze), bude chuťový zážitek stejně příjemný ;-). Kombinace masa, mrkve a mleté papriky byla příjemná a všichni jsme si na ní moc pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová kýta protýkaná mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 03.01.2010
- Počet porcí: 8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová kýta 1 - 1,5 kg, mrkev tenší 300 g, sladká paprika 1 lžíce, sůl,pepř mletý bílý, cibule střední 1 ks, máslo lžíce, hladká mouka na zahuštění, vývar (voda na podlití).
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová kýta protýkaná mrkví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová kýta protýkaná mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová kýta protýkaná mrkví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|