Recept na Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou
Recept na Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové kotlety/4ks 500 g směsi čerstvých hříbků/můžeme použít i zavařené ve vlastní šťávě 400 ml zeleninového vývaru/použila jsem z kostky 2 cm široký plátek másla+lžíce oleje na podušení hříbků 2 lžíce oleje na orestování masa 1 větší cibule 1 lžička koření Mahá/můžeme nahradit obyčejným drceným kmínem sůl na dochucení nasekané zelené bylinky na posypání hotového pokrmu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou
Recept na Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou: Očištěné hříbky nakrájíme na větší kusy a na rozpuštěném másle společně s olejem orestujeme. Malinko osolíme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou za občasného promíchání10minut dusit ve vlastní šťávě. Opláchnuté, osušené a nenaklepané plátky masa po okrajích nařízneme a posypeme Mahá kořením, nebo drceným kmínem. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme do narůžovělé barvy osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okořeněné plátky masa a zprudka je opečeme/ necháme zatáhnout. Podlijeme je do poloviny výšky vývarem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40minut doměkka. Během dušení po troškách podléváme vývarem. 15minut před dokončením plátky masa vytáhneme, přidáme podušené hříbky, zbytek vývaru a zlehka promícháme. Vložíme nazpět plátky masa, opět přiklopíme poklicí na na slabém plameni dovaříme. V závěru dle potřeby dokořeníme a na talíři posypeme nadrobno nasekanou bylinkou.
Poznámka k receptu na Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou: Receptů na různě upravené maso na hříbkách, či s houbovou omáčku je tady hodně, ale takto upravené jsem tady nenašla. Pro letošní rok je to takové chutné rozloučení s hříbkovou sezonou. Já jsem podávala shttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.12.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřové kotlety/4ks 500 g směsi čerstvých hříbků/můžeme použít i zavařené ve vlastní šťávě 400 ml zeleninového vývaru/použila jsem z kostky 2 cm široký plátek másla+lžíce oleje na podušení hříbků 2 lžíce oleje na orestování masa 1 větší cibule 1 lžička koření Mahá/můžeme nahradit obyčejným drceným kmínem sůl na dochucení nasekané zelené bylinky na posypání hotového pokrmu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou
|
|