|
Recept na Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem
Recept na Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
60 dkg vepřových jater mletý černý pepř na opepření jater 2 PL(polévkové lžíce)oleje 10 dkg špeku 2 větší cibule 5 žampionů 2 dl vody 1 kostka zeleninového bujonu 1 dl červeného vína-měla jsem Modrý Portugal centimetrový plátek másla kdo má rád může použít zelenou nať z cibulky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem
Recept na Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem: Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky-4ks, po okrajích nařízneme, aby se nekroutila a lehce okořeníme mletým pepřem. Olej dáme do větší pánve nebo hlubšího kastrolu, necháme rozpálit, játra po 3 minutách z každé strany orestujeme, vyndáme na talíř a dáme bokem. Do výpeku z jater přidáme na větší kostičky nakrájený špek, necháme 4 minutky škvařit, přisypeme nadrobno nakrájené 2 cibule, další 4 minuty restujeme a mícháme, přidáme slupky zbavené žampiony nakrájené na 1/2 cm plátky (nožky necháme osazené a krájíme přímo s něma)zakryjeme pokličkou a necháme 5 minut podusit. Pak přilijeme 2 dl vody, rozdrobíme kostku bujonu, zamícháme a necháme dalších 10 minut pod pokličkou dodusit. Poté odkryjeme, přilijeme 1 dl červeného vína, přidáme orestovaná játra, zelenou cibulkovou nať, znovu zakryjeme pokličkou a ještě 10 minut za občasného promíchání ode dna na mírném plameni dusíme. Sporák vypneme a do šťávy pro zjemnění přidáme plátek másla. Z předešlého dne mi zbyly uvařené brambory, nakrájela jsem je na silnější 2 cm plátky a než se játra dodusila, brambory se osmažily a zároveň ohřály-byly jako příloha:-)
Poznámka k receptu na Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem: Podle názvu se zdá jídlo složitější,ale když jsem viděla v TV pořadu "Co bude dnes k večeři" šéfkuchaře p. Radka Kašpárka s jakou lehkostí tento výborný pokrm připravoval, zkusila jsem s trochu odlišnýma surovinama uvařit a udělala jsem dobře:-) Už mi trošku začala vyrůstat cibule, tak jsem do šťávy na závěr s játry přidala i nakrájenou vyrostlou cibulovou nať a šlo to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.06.2011
- Počet porcí: 2 porce-2+2 plátky
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 60 dkg vepřových jater mletý černý pepř na opepření jater 2 PL(polévkové lžíce)oleje 10 dkg špeku 2 větší cibule 5 žampionů 2 dl vody 1 kostka zeleninového bujonu 1 dl červeného vína-měla jsem Modrý Portugal centimetrový plátek másla kdo má rád může použít zelenou nať z cibulky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová játra se žampionovo-cibulovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|