RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce, recepty Vepřo-zelo z jednoho hrnce, Vepřo-zelo, jednoho, hrnce


Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce je zařazen v kategorii pro začátečníky. K přípravě Vepřo-zelo z jednoho hrnce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg vepřové krkovičky 1 malá hlávka ranného zelí 5 velkých ranných brambor 1 velká cibule sůl, pepř, kmín, olej 3 stroužky česneku.

Vepřo-zelo z jednoho hrnce
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Recept na Vepřo-zelo z jednoho hrnce:
1.Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem). 2.Dále si nakrájíme brambory na čtvrtky, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, také promícháme a necháme stát. 3.Došla řada na maso – nakrájíme na asi 3cm kostky a dáme na rozpálenou pánev, kde jsme dali trošku oleje. Maso zprudka opékáme, až se tzv. zatáhne – viditelně změní barvu, nyní osolíme a opepříme. 4.Může začít příprava vlastního pokrmu – kastrol vytřeme olejem, na dno dáme nakrájenou cibuli, zleva např. zelí, maso a brambory (viz foto). Zalijeme výpekem z pánve po opékání masa a dolejeme vodou cca do 1/3 kastrolu a nakonec posypeme trochu kmínem. Zakryjeme pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na 250st. asi ½ hodiny, promícháme zlehka (jen obracíme vidličkou jednotlivé druhy) a přidáme rozmačkané stroužky česneku. Zakryjeme a pečeme další ½ hodinu. Mezitím se jednou podíváme a opět vidličkou promícháme, aby se stejnoměrně propékalo. Nyní už odkryjeme a zkontrolujeme, zda je tam dostatek šťávy (vidličkou hrábneme ke dnu, musí tam být cca 2cm šťávy, pokud je třeba, trošku dolijeme vody), otestujeme, zda není potřeba dosolit a pečeme ještě asi ½ hodiny odkryté, aby se nám vše pěkně opeklo shora (opět můžeme nahlížet přes sklo a případně lehce promíchat jednotlivé druhy.

Poznámka k receptu na Vepřo-zelo z jednoho hrnce:
Jednoduchá příprava klasického českého pokrmu, kterou zvládne každý začátečník. Vzhledem k čerstvým ranným surovinám jsem zvolila i základní koření. Žádný masox a jiná koření. Pokud nebude začátečníkům při přípravě cokoli jasné, ráda poradím.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřo-zelo z jednoho hrnce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 12.08.2010
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Pro začátečníky
  • Suroviny: 1 kg vepřové krkovičky 1 malá hlávka ranného zelí 5 velkých ranných brambor 1 velká cibule sůl, pepř, kmín, olej 3 stroužky česneku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřo-zelo z jednoho hrnce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřo-zelo z jednoho hrnce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřo-zelo z jednoho hrnce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist