|
Recept na Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Recept na Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězího masa (zadní, oříšek) vcelku 200 g výrazného sýru s modrou plísní (gorgonzola, rokfor, modřenín) nové koření cibule bobkový list sůl máslo na omáčku: 1 velký pomeranč 1 citrón 4 lžíce vody 4 lžíce portského vína 2 lžíce rybízového džemu 2 lžíce kompotovaných brusinek 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička hořčicového prášku (nebo roztlučených hořčičných semínek špetka pepře větší špetka soli pár kapek octa pár kapek worchesteru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
Recept na Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou: V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl rozkrojenou cibuli i se slupkou a nové koření. Vaříme doměkka. Mezitím připravíme cumberlandskou omáčku. Z pomeranče a citrónu ostrouháme kůru, dáme do čtyř lžic vody, uvedeme k varu a zvolna vaříme 5 minut. Potom přidáme ostatní suroviny, přidáme teplotu a zprudka odpařujeme dalších 5 minut. Omáčka krásně zhoustne. Ještě teplou ji přecedíme (prolisujeme) a necháme vychladnout. Uvařené maso nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme maso, které poklademe plátky sýra a podlijeme asi 100 ml vývaru. Přikryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Podáváme horké s vychladlou omáčkou a např. vařenými bramborami.
Poznámka k receptu na Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou: Tato omáčka se hodí především ke zvěřině, ale i k hovězímu masu je znamenitá.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 26.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězího masa (zadní, oříšek) vcelku 200 g výrazného sýru s modrou plísní (gorgonzola, rokfor, modřenín) nové koření cibule bobkový list sůl máslo na omáčku: 1 velký pomeranč 1 citrón 4 lžíce vody 4 lžíce portského vína 2 lžíce rybízového džemu 2 lžíce kompotovaných brusinek 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička hořčicového prášku (nebo roztlučených hořčičných semínek špetka pepře větší špetka soli pár kapek octa pár kapek worchesteru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vařené hovězí s modrým sýrem a cumberlandskou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|