RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na „Vánoční tradice“: Medové perníčky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na „Vánoční tradice“: Medové perníčky, recepty „Vánoční tradice“: Medové perníčky, „Vánoční, tradice“:, Medové, perníčky


Recept na „Vánoční tradice“: Medové perníčky

Recept na „Vánoční tradice“: Medové perníčky je zařazen v kategorii cukroví - ostatní - pečené. K přípravě „Vánoční tradice“: Medové perníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400g hl. Mouky 25g solamylu 10g sody 130g jemně mletého třtinového cukru 100g medu 2 celá vejce + 1 žloutek 3 a 1/2 lžičky skořice 2 lžičky a půl badyánu 2 lžičky a půl hřebíčku 2 lžičky kardamonu 2 lžičky zázvoru 6 kuliček nového koření + vajíčko na potření + bílek + 175g mletého cukru.

„Vánoční tradice“: Medové perníčky
Zvětšit obrázek

Recept na „Vánoční tradice“: Medové perníčky

Recept na „Vánoční tradice“: Medové perníčky:
Příprava těsta: 30 minut Příprava před pečením: 45 minut Pečení 5-6 minut/plech Zdobení: to už nechám na vás Cena: 95,- Mouku, solamyl, cukr, sodu a kakao pořádně promíchejte.Nové koření roztlučte v hmoždíři na jemno. Přisypte k moučné směsi společně s ostatním kořením. Ještě jednou promíchejte a prosejte přes jemné sítko do velké mísy. V mixéru prošlehejte 2 vejce, žloutek a med. Přilijte k suchým surovinám a pořádně propracujte v těsto. Na začátku se vám bude zdát, že se tahle suchá drobenka nikdy nemůže spojit, ale s trochou trpělivosti a hodně sil v pažích se dílo podaří. Hotové těsto pořádně zabalte do potravinové fólie, aby neoschlo a uložte do ledničky alespoň na 3 dny, nejlépe však na týden odpočinout. Těsto (nejlépe po menších kouscích) pořádně propracujte. Rozvalovat perníčky můžete samozřejmě i klasicky na pomoučněném vále, ale tím si zapracujete do těsta ještě více mouky, což není ideální. Zkuste můj trik: Na pracovní desku rozložte vlhkou utěrku a na ni dejte průhlednou fólii na balení dárku. Na tu rozvalujte těsto přes další plát fólie. Takto se vám těsto nebude lepit k podložce bez špetky další mouky. Těsto rozvalte na stejnoměrný plát o výšce 2 mm (pozor na záhyby z pokrčené fólie!). Rozehřejte si troubu na 180°C. Pomocí vykrajovátek vytvořte různé tvary a obracečkou je přesuňte na plech vyložený pečicím papírem (nezapomeňte na důkladné mezery, jinak se vám perníčky spečou). Připravený plech vložte do rozehřáté trouby na 5-6 minut, mezitím si v misce prošlehejte vajíčko. Upečené perníčky okamžitě potřete v tenké vrstvě vajíčkem, čímž vykouzlíte krásně lesklý povrch. Perníčky uložte alespoň na 3 dny do uzavřené nádoby, než se pustíte do zdobení. Pak je teprve čas na polevu: Čistou a důkladně odmaštěnou mísu vytřete rozkrojeným citronem tak, aby v ní neulpěla žádná dužina, ale jen troška šťávy. 170-200g (podle velikosti bílku) mletého cukru nejméně 3x prosejte přes jemné sítko, čímž se zbavíte všech hrudek. Cukr s bílkem pak důkladně prošlehejte v krásně hladkou nezrnitou polevu. Tou naplňte zdobicí sáček (nebo pevný igelit se zipovým uzávěrem, který je mým osobním favoritem), ustřihněte mu maličký rožek, aby se vytvořila tenká dírka a zdobte perníčky podle nálady a fantasie. Připravené perníčky nejlépe změknou v klasickém kameňáku po babičce přikrytém obráceným talířem.

Poznámka k receptu na „Vánoční tradice“: Medové perníčky:
Kompletně rozfocený postup, tipy a triky najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Je tam i diskuze, tak mi můžete něco napsat u mě, moc mě to potěší :)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Vánoční tradice“: Medové perníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: -
  • Datum vložení: 28.01.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Cukroví - Ostatní - Pečené
  • Suroviny: 400g hl. Mouky 25g solamylu 10g sody 130g jemně mletého třtinového cukru 100g medu 2 celá vejce + 1 žloutek 3 a 1/2 lžičky skořice 2 lžičky a půl badyánu 2 lžičky a půl hřebíčku 2 lžičky kardamonu 2 lžičky zázvoru 6 kuliček nového koření + vajíčko na potření + bílek + 175g mletého cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „vánoční tradice“: medové perníčky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Vánoční tradice“: Medové perníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Vánoční tradice“: Medové perníčky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist