|
Recept na Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Recept na Vánoční polévka z kapříka (rybí) je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Vánoční polévka z kapříka (rybí) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 filety z kapra (půlka z půlky - ta od ocasu) cibule nové koření (asi 3), pepř celý (asi 5 - 10), 1 bobkový list sůl, 1 kostička bujonu máslo (asi 2 cm plátek) 2 menší mrkve 1 petržel kousek celeru dětská krupička - asi 3 lžíce smetana (asi 2 dcl, celá je moc - přilévat podle chuti) trochu muškátového květu petrželová nať, krutonky ze 2 rohlíků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Recept na Vánoční polévka z kapříka (rybí): Do vody dáme vařit kapra spolu s celou cibulí, novým kořením, bobkovým listem a pepřem, přidáme sůl a bujon. Vaříme mírně aspoň hodinku. Pak kapra vyjmeme, vývar zcedíme a necháme vychladnout. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno (robot). Na másle ji orestujeme, přidáme krupičku, krátce zarestujeme (asi 2 minutky), zalejeme zchladlým vývarem, dobře rozmícháme a krátce provaříme (asi 10 minut). Mezi tím si obereme maso z ryby, vyndáme kosti. Polévku zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem a trochou petrželové nati. Nakonec přidáme obrané maso. Podáváme s krutonky z rohlíku (rohlík nakrájet na kostičky, malinko zalít olivovým olejem, promíchat a dát péct do trouby do křupava).
Poznámka k receptu na Vánoční polévka z kapříka (rybí): Je to sice polévka z tradičního kapra, ale nepoužívám ani hlavy ani vnitřnosti. Je velmi jemná a baštili ji s chutí i odpůrci kapra a ryb vůbec (např. moje maminka rybu nepozře a tuto polévku jí musím dělat každý rok). Omlouvám se za foto, není nic moc...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční polévka z kapříka (rybí), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 09.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 filety z kapra (půlka z půlky - ta od ocasu) cibule nové koření (asi 3), pepř celý (asi 5 - 10), 1 bobkový list sůl, 1 kostička bujonu máslo (asi 2 cm plátek) 2 menší mrkve 1 petržel kousek celeru dětská krupička - asi 3 lžíce smetana (asi 2 dcl, celá je moc - přilévat podle chuti) trochu muškátového květu petrželová nať, krutonky ze 2 rohlíků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční polévka z kapříka (rybí),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční polévka z kapříka (rybí) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční polévka z kapříka (rybí)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|