|
Recept na Vánoční bramborový salát - speciál
Recept na Vánoční bramborový salát - speciál je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Vánoční bramborový salát - speciál budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 kg brambor „Keřkovské rohlíčky“ z Vysočiny (salátové) 1 sklenice tatarky Poličanka (250 ml) 2 sklenice tradiční české majonézy Poličanka (250 ml) 6 ks vajec uvařených na tvrdo 1 plechovka sterilizovaného hrášku Bonduelle (340 g) 1 plechovka sterilizované kukuřice Bonduelle (340 g) 4 větší domácí sterilizované okurky 2 velké mrkve 1 velká žlutá cibule 3 sterilizované červené kapie 20 dkg kvalitní šunky - krájené (nejlépe od kosti) 1 dl láku ze sterilizované kapie 1 dl láku ze sterilizovaných okurek sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vánoční bramborový salát - speciál
Recept na Vánoční bramborový salát - speciál: Do velkého hrnce dáme vařit do vody umyté brambory ve slupce. Brambory by měli být přibližně stejně velké, aby se uvařili všechny stejně do měkka. V rámci úspory času dáme do stejného hrnce uvařit i mrkve a vejce. Jakmile píchnutím do brambor zjistíme, že jsou již uvařeny, slijeme vodu a brambory necháme vychladnout. Po vychladnutí brambory oloupeme a přes drátěné kolečko protlačíme na hranolky. Uvařené mrkve oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvařená vejce na tvrdo po ochlazení oloupeme a přes stejné drátěné kolečko jako brambory protlačíme, čímž se nám z nich vytvoří drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno, dáme do sítka a spaříme vařící vodou z konvice, čímž ztratí cibule palčivost, ale zůstane příjemně křupavá. Sterilované okurky a kapie taktéž pokrájíme na kostičky. Plátky šunky nakrájíme na krátké nudličky. Do „mega“ velké mísy dáme nakrájené připravené suroviny, kromě brambor. Přidáme všechnu majonézu, tatarku, lák z kapie a okurek. Vše dobře promícháme a přidáme nakonec brambory. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Následně za pomocí toho nejspolehlivějšího míchacího nástroje – rukou promícháme tak, aby nám vznikla vynikající lahůdka, která je nenahraditelná zejména u štědrovečerního stolu, ale i při rodinných oslavách.
Poznámka k receptu na Vánoční bramborový salát - speciál: Salát připravujeme den předem, tak aby se nám všechny obsažené ingredience a chutě příjemně spojily do druhého dne, kdy bude s láskou servírován.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vánoční bramborový salát - speciál, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 03.01.2012
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: 3 kg brambor „Keřkovské rohlíčky“ z Vysočiny (salátové) 1 sklenice tatarky Poličanka (250 ml) 2 sklenice tradiční české majonézy Poličanka (250 ml) 6 ks vajec uvařených na tvrdo 1 plechovka sterilizovaného hrášku Bonduelle (340 g) 1 plechovka sterilizované kukuřice Bonduelle (340 g) 4 větší domácí sterilizované okurky 2 velké mrkve 1 velká žlutá cibule 3 sterilizované červené kapie 20 dkg kvalitní šunky - krájené (nejlépe od kosti) 1 dl láku ze sterilizované kapie 1 dl láku ze sterilizovaných okurek sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vánoční bramborový salát - speciál,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vánoční bramborový salát - speciál - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vánoční bramborový salát - speciál
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|