|
Recept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou
Recept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g uzeného vepřového masa bobkový list 1 cibule se slupkou 1 stroužek česneku 5 kuliček nového koření 5 kuliček celého černého pepře voda ----- 3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 6 lžic švestkových povidel 3 lžíce strouhaného perníku 3 kostky cukru 500 ml horkého vývaru z uzeného masa (viz výše) 3 ks hřebíčku špetka mleté skořice sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou
Recept na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou: Uzené maso vložíme do studené vody tak, aby bylo zcela potopené. Přidáme omytou a rozpůlenou cibuli i se slupkou, lehce podrcený stroužek česneku, 2 bobkové listy, nové koření, pepř a sůl. Vaříme doměkka. Na omáčku rozehřejeme máslo a až dobublá, zasypeme ho hladkou moukou. Umícháme tmavší jíšku a zalijeme ji horkým vývarem z uzeného masa. Přidáme švestková povidla, hřebíček, skořici, cukr a omáčku důkladně prošleháváme. Necháme probublávat na nejnižší teplotě zhruba půl hodiny, hlídáme, promícháváme a na závěr zahustíme strouhaným perníkem. Poté dosolíme či přisladíme podle své chuti. Maso nakrájíme na silnější kusy, přeléváme omáčkou a doplníme bramborovým knedlíkem nebo na másle opečenými bramborovými šištičkami.
Poznámka k receptu na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou: A to by mi také chutnalo.Já mám ráda i jen opečené uzené, posypané mandličkami, sušenými švestkami (v rumu namočenými) a bramborovou kaší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 17.07.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g uzeného vepřového masa bobkový list 1 cibule se slupkou 1 stroužek česneku 5 kuliček nového koření 5 kuliček celého černého pepře voda ----- 3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 6 lžic švestkových povidel 3 lžíce strouhaného perníku 3 kostky cukru 500 ml horkého vývaru z uzeného masa (viz výše) 3 ks hřebíčku špetka mleté skořice sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzené se švestkovo-perníkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|