|
Recept na Uzená krkovice se staročeským zelím
Recept na Uzená krkovice se staročeským zelím je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Uzená krkovice se staročeským zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Plátky vepřové uzené krkovice,(počet podle strávníků), několik stroužků česneku, 1 střední cibule, grilovací koření, nebo může být i uzená paprika, lžíce sádla. Zelí: Půl hlávky zelí, 100g slaniny, 1 cibule, sůl, kmín, trošku octu, trošku cukru, podle chuti každého, asi lžíce hladké mouky na zahuštění..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uzená krkovice se staročeským zelím
Recept na Uzená krkovice se staročeským zelím: Na pekáček si nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí. Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou. Podlijeme menším množstvím vody a dáme péct asi na 40 minut. Maso během pečení otáčíme. Zelí: Nakrájíme si slaninu na kostičky, mírně orestujeme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Obojí promícháme, počkáme, až si slanina pustí tuk a přidáme nakrájené hlávkové zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme, podlijeme asi 1 dcl vody a na mírném plameni dusíme. Pokud je třeba a zelí ještě není měkké, přidáme trochu vody, ale ne mnoho, jen tak na 1-2 cm. Když je zelí měkké, zaprášíme jej moukou, pokapeme octem a troškou cukru. Podle potřeby přisolíme a necháme pořádně provařit-mícháme, aby se nám nespálilo. Podáváme s houskovým, nebo bramborovým knedlíkem, ale lze i s bramborem.
Poznámka k receptu na Uzená krkovice se staročeským zelím: yanull
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uzená krkovice se staročeským zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 28.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Plátky vepřové uzené krkovice,(počet podle strávníků), několik stroužků česneku, 1 střední cibule, grilovací koření, nebo může být i uzená paprika, lžíce sádla. Zelí: Půl hlávky zelí, 100g slaniny, 1 cibule, sůl, kmín, trošku octu, trošku cukru, podle chuti každého, asi lžíce hladké mouky na zahuštění.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uzená krkovice se staročeským zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uzená krkovice se staročeským zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uzená krkovice se staročeským zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|