|
Recept na Úžasná pizza podle Majkla
Recept na Úžasná pizza podle Majkla je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Úžasná pizza podle Majkla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: kostka kvasnic, 1 lžíce cukru, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce soli, 1kg hl. mouky, 700ml. teplé vody. 3-4 lžíce bílého jogurtu Pyré: Rajčatový protlak, sůl, bylinky (smes oregano,,bazalka, tymián) Olivový olej na pokapaní těsta NEZAPOMÍNAT PŘI PRÁCI S TĚSTEM NEUSTÁLE KAPAT OLEJEM (krásně se s tím pak dělá, nelepí se) hlavně při rozdělování na malé kuličky a jejich zabalovaní..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Úžasná pizza podle Majkla
Recept na Úžasná pizza podle Majkla: Rozdrobíme do malé mísy kvasnice. Zalijeme je teplou vodu (cca 200 ml) a rozmícháme metličkou. Přidáme lžíci cukru a necháme stát 5-7 minut. Poté si přelijeme do větší mísy, přidáme olivový olej a bílý jogurt a přilijeme 500ml teplé vody a rozmícháme. V 1kg mouky si rozmichame sůl a následně vsypeme do směsi kvasnic. Zpracujeme v těsto na vále a uděláme si z něj kuličku hladkou na povrchu. Vložíme do mísy vykápnuté olejem a zaděláme folií a dáme někam k teplu aby nám směs zvětšila objem. Potom si rozdělíme těsto na počet pizzí (já dělám 250g) a znovu si každý kousek těsta "zabalíme" do kuličky a dáme na plech všechna takto zpracovaná těsta do kuličky. potřeme olejem po povrchu a znovu zaděláme folii a necháme kynout ještě 15 minut u tepla. Pak si každé těsto rozhrneme rukama na plechu nebo kulaté formě začínáme od středu a jdeme do krajů. Potřeme pyré (suroviny smícháme) a klademe to co má každý rád.
Poznámka k receptu na Úžasná pizza podle Majkla: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Úžasná pizza podle Majkla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amarcha (Jitka Žmolová)
- Datum vložení: 15.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Těsto: kostka kvasnic, 1 lžíce cukru, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce soli, 1kg hl. mouky, 700ml. teplé vody. 3-4 lžíce bílého jogurtu Pyré: Rajčatový protlak, sůl, bylinky (smes oregano,,bazalka, tymián) Olivový olej na pokapaní těsta NEZAPOMÍNAT PŘI PRÁCI S TĚSTEM NEUSTÁLE KAPAT OLEJEM (krásně se s tím pak dělá, nelepí se) hlavně při rozdělování na malé kuličky a jejich zabalovaní.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Úžasná pizza podle majkla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Úžasná pizza podle Majkla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Úžasná pizza podle Majkla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|