|
Recept na Utopenci v aspiku
Recept na Utopenci v aspiku je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Utopenci v aspiku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 špekáčků, 0,2 l octa , 1 l vody, 4 cibule, 4 okurky , 1 lžíce soli, 2 lžíce cukru, l lžíce vegety - podravky,, 4 bobk. listy, 8x nové koření, 8x pepř celý, 2 sáčky želatiny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Utopenci v aspiku
Recept na Utopenci v aspiku: Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu -podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3minut vařit do láku oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Špekáčky „svlékneme z kůže“ a nakrájíme na centimetrová kolečka (případně kostičky) Kyselé okurky nakrájíme na tenká kolečka. Buřty, okurku a cibuli zalijeme teplým nálevem a necháme 3 dny marinovat. Po uplynutí doby si připravíme aspik. Slijeme nálev z utopenců, dolijeme vodou na požadované množství pro 2 sáčky želatiny, ohřejeme na 80°C – nesmí se vařit ! Obdélníkovou formu na pečení (žebro) vložíme do většího mikrotenového sáčku, upravíme do podle formy a nalijeme sběračkou asi 2 cm nálevu. Necháme chvíli v chladu ztuhnout a pak střídavě dodáváme po vrstvách směs buřtů s cibulí a zaléváme nálevem aspiku. Buřty mají tendenci vyplavávat nahoru, tak vždy chvíli počkáme a necháme maličko zatuhnout. Utopencový aspik můžeme udělat i tak, že buřty nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí a okurkami nasypeme do obalu na tlačenku a zalijeme aspikem, zavážeme a necháme ztuhnout.
Poznámka k receptu na Utopenci v aspiku: Toto kupuji u řezníka za hříšné peníze ale je to opravdová lahůdka. Ale když je tu recept tak asi zkusím udělat doma. Moc díky za recept.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Utopenci v aspiku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kroupovka (Květa)
- Datum vložení: 31.07.2010
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 5 špekáčků, 0,2 l octa , 1 l vody, 4 cibule, 4 okurky , 1 lžíce soli, 2 lžíce cukru, l lžíce vegety - podravky,, 4 bobk. listy, 8x nové koření, 8x pepř celý, 2 sáčky želatiny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na utopenci v aspiku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Utopenci v aspiku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Utopenci v aspiku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|