Recept na Uherské zelí
Recept na Uherské zelí je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Uherské zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3/4 kg kysaného zelí 1/2 kg mletého masa sůl pepř 1 lžíce mletého kmínu olej 1 lžíce mleté sladké papriky 2 lžíce hladké mouky 5 vajec 2 dcl mléka 2 cibule 10 dkg anglické nebo podobné slaniny trocha strouhanky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Uherské zelí
Recept na Uherské zelí: Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do zelí. Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj 2 vejce a mouku a promícháme. Lehce vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč pak naplníme polovinou zelí, na něj navrstvíme směs z mletého masa a na něj zbylou vrstvu zelí a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut. Zbylá 3 vejce rozšleháme s mlékem a paprikou a po dokončení pečící doby zalijeme zelí v pekáči a dopečeme ještě 5 minut.
Poznámka k receptu na Uherské zelí: Tento recept jsem dostal mailem, tak jsem ho zrealizoval a moc jsme si pochutnali.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Uherské zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pbarva
- Datum vložení: 06.08.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 3/4 kg kysaného zelí 1/2 kg mletého masa sůl pepř 1 lžíce mletého kmínu olej 1 lžíce mleté sladké papriky 2 lžíce hladké mouky 5 vajec 2 dcl mléka 2 cibule 10 dkg anglické nebo podobné slaniny trocha strouhanky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na uherské zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Uherské zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Uherské zelí
|
|