|
Recept na Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
Recept na Trhací chlebík (Pull Apart Bread) je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Trhací chlebík (Pull Apart Bread) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
180 g vody 20 g oleje lžička soli 1/2 lžičky cukru 30 g žitné chlebové mouky 60 g pšeničné chlebové mouky 210 g hladké mouky 10-12 g droždí Náplň: asi 50 g másla 2 stroužky česneku bylinky (petrželka, pažitka, oregano, bazalka, rozmarýn) strouhaný sýr Gran Moravia.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
Recept na Trhací chlebík (Pull Apart Bread): - těsto jsem míchala robotem, z 1,5 výše uvedené dávky - pekla jsem ve formě na chleba (taková větší forma na biskupský chleba). Z vody, cukru, trochy hladké mouky (odebrané z odváženého množství) a droždí uděláme kvásek, který je třeba nechat asi 15-20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho, zakryté proti osýchání, asi hodinu nakynout. Pak propracujeme a na vále rozválíme na obdélník (přibližně 30x50 cm), potřeme ho rozpuštěným máslem, smíchaným s rozetřeným česnekem a posypeme nakrájenými bylinkami a sýrem. Plát podélně rozřízneme na 5 pruhů, naskládáme je na sebe a nařežeme na 6 dílků (trochu mi to připomínalo krájení domácích širokých nudlí). Tyto čtvercové "balíčky" pak naskládáme do formy nastojato, pěkně jeden za druhým. (Forma by měla být dobře vymazaná tukem nebo vyložená pečícím papírem, fólií - do mé větší formy se mi pohodlně vešla černá pečící fólie z Lídlu.) Necháme vykynout, pokud nám zbyla troška rozpuštěného másla, potřeme chleba svrchu a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 180°C/30-40 minut - každá trouba peče jinak a trhací chlebík musí být upečený, ale ne do tvrda a vysušený). Hotový chlebík vytáhneme z formy, necháme prochládnout a ještě vlažný už můžeme nabízet.....
Poznámka k receptu na Trhací chlebík (Pull Apart Bread): Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz Chleba voněl až ven, před dům. A zmizel tak rychle, že nestát opodál použitá chlebová forma, možná bych zapochybovala, že se něco peklo... Vlastně - nezapochybovala bych. Ta nádherná vůně nám doma, přes všechna otevřená okna, zůstala až do večera.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Trhací chlebík (Pull Apart Bread), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 07.08.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 180 g vody 20 g oleje lžička soli 1/2 lžičky cukru 30 g žitné chlebové mouky 60 g pšeničné chlebové mouky 210 g hladké mouky 10-12 g droždí Náplň: asi 50 g másla 2 stroužky česneku bylinky (petrželka, pažitka, oregano, bazalka, rozmarýn) strouhaný sýr Gran Moravia
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na trhací chlebík (pull apart bread),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Trhací chlebík (Pull Apart Bread) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Trhací chlebík (Pull Apart Bread)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|