|
Recept na Třetihory
Recept na Třetihory je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Třetihory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Sekaný špenát Brambory Cibule Česnek Kuřecí prsní řízky Sůl Pepř Smetana ke šlehání Papriky Rajčata Mléko Máslo Kari Řecké Gyros koření Olivový olej Grilovací koření se sušenou slaninou Sojová omáčka Muškátový oříšek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Třetihory
Recept na Třetihory: Jako první si oloupeme brambory, nakrájíme na jemno a uvaříme do měkka. Po uvaření přidáme dva plátky másla, osmaženou cibulku, sušený česnek a podle brambor horké mléko. Brambory si rozmačkáme vidličkou a vytvoříme šťouchané brambory. Mléko a máslo musíme ovšem zpracovat do sebe. Jako druhý postup vytvoříme špenátovou směs. Nasekaný špenát spaříme. Rozpálíme si pánev a přidáme tam špenát a smetanu. Smetany nesmí být moc, jen na dno pánve. Špenát nesmí být ponořený, smetana jím jen pobublává. Dále si jej osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Podusíme a vypneme. Špenát musíme stále míchat, aby se nepřipálil. Poslední postup je masová směs. Kůřecí masi si nakrájíme na nudličky. Naložíme jej na 20 minut do olivového oleje, špetky kari, 2 špetky grilovacího koření se slaninou,špetka gyros koření, špetka česneku a 2 kapky sojové omáčky. Po 20 minutách si směs vysypeme na rozpálenou pánev a osmahneme do zlatova. Maso nesmí být přepálené. Po osmahnutí přidáme lžíci smetany a ještě necháme dojít. Všechny tři chody si naservírujeme jako 3 kopečky. Vytvoříme kopeček s brambor, kopeček špenátové směsi a přiměřenou směs masa. Jako přílohu si nakrájíme červenou papriku a rajčata bez vnitřní dužiny.
Poznámka k receptu na Třetihory: Do brambor si můžet přidat jakékoliv bylinky a do masa jakékoliv koření.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Třetihory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mixed-up
- Datum vložení: 08.05.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: Sekaný špenát Brambory Cibule Česnek Kuřecí prsní řízky Sůl Pepř Smetana ke šlehání Papriky Rajčata Mléko Máslo Kari Řecké Gyros koření Olivový olej Grilovací koření se sušenou slaninou Sojová omáčka Muškátový oříšek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na třetihory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Třetihory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Třetihory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|