|
Recept na Toskánská omáčka s těstovinami
Recept na Toskánská omáčka s těstovinami je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Toskánská omáčka s těstovinami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000g mletého masa (mix 50% hovězího, 50% vepřového, ale může být i samostatně jen vepřové nebo hovězí) 100g mrkve 100g hrášku 100g kukuřice 150g rajského protlaku (z části lze nahradit pikantním kečupem) 100 - 150g žampionů 2 mladé cukety 1 větší cibule sójová omáčka sladkokyselá škrob sůl pepř bazalka slunečnicový olej česnek oblíbené těstoviny oblíbený sýr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Toskánská omáčka s těstovinami
Recept na Toskánská omáčka s těstovinami: Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném ohni. Je třeba hlídat, aby se omáčka nepřipálila! Až jsou žampiony a mrkev poloměkké, přidáme cuketu na kostky, hrášek a kukuřici. Dle chuti můžeme přidat bazalku a sójovou omáčku, ale nemusíme. V případě potřeby přiléváme vodu. Vše důkladně provaříme na mírném ohni. Až je vše měkké, rozmícháme v trošce vody asi 1-2 polévkové lžíce škrobu, zamícháme do omáčky a důkladně provaříme. Odstavíme a zamícháme dle chuti utřený česnek, v případě potřeby dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s oblíbenými těstovinami a sypané sýrem.
Poznámka k receptu na Toskánská omáčka s těstovinami: V případě použití předupravených (mražených nebo sterilovaných surovin, přidáváme zeleninu naráz. Příprava je rychlejší. Tato varianta chutná naší rodině nejvíce, ale je možné téměř jakoukoliv surovinu vynechat nebo zaměnit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Toskánská omáčka s těstovinami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katerina-b (Kateřina Bačíková)
- Datum vložení: 15.01.2013
- Počet porcí: 6 osob
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1000g mletého masa (mix 50% hovězího, 50% vepřového, ale může být i samostatně jen vepřové nebo hovězí) 100g mrkve 100g hrášku 100g kukuřice 150g rajského protlaku (z části lze nahradit pikantním kečupem) 100 - 150g žampionů 2 mladé cukety 1 větší cibule sójová omáčka sladkokyselá škrob sůl pepř bazalka slunečnicový olej česnek oblíbené těstoviny oblíbený sýr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na toskánská omáčka s těstovinami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Toskánská omáčka s těstovinami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Toskánská omáčka s těstovinami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|