|
Recept na Švýcarský hruškový koláč
Recept na Švýcarský hruškový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Švýcarský hruškový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto : 250g polohrubé mouky 100g cukru 50g másla 3 vejce špetka soli Dále : 3 kelímky kysané smetany cca 5-6 čerstvých, měkčích hrušek ( lze i z kompotu ) kakao a skořice na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švýcarský hruškový koláč
Recept na Švýcarský hruškový koláč: Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit . Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme , okraje být nemusí . Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nakrájené a jádřinců zbavené hrušky ( já dávala celé půlky, ale může být klidně na kostičky) a zalijeme je kysanou smetanou s vanilkovým cukrem . Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme pozvolna, cca 45 minut, asi na 160 stupňů . Před servírováním povrch moučníku sypeme kakaem či skořicí .
Poznámka k receptu na Švýcarský hruškový koláč: Tento moučníček si zaslouží více pozornosti, protože je moc moc dobrý. Posílám zasloužený bodík
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švýcarský hruškový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lucie.stefanova (Lucie Štefanová)
- Datum vložení: 24.09.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Na těsto : 250g polohrubé mouky 100g cukru 50g másla 3 vejce špetka soli Dále : 3 kelímky kysané smetany cca 5-6 čerstvých, měkčích hrušek ( lze i z kompotu ) kakao a skořice na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švýcarský hruškový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švýcarský hruškový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švýcarský hruškový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|